slider Τελευταία Νέα

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του «Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου»| φωτογραφίες

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Τέτοιες κινήσεις όπως η οργάνωση και μετάβαση κοντά στον Εχίνο του συλλόγου Ποντίων δίνουν ζωή στις εκκλησίες της ορεινής περιοχής και βοηθούν ώστε να μην εγκαταληθφούν και ουσιαστικά να καταστραφούν με το πέρασμα του χρόνου οι ναοί αλλά τα μικρότερα εκκλησάκια στα πομακοχώρια.

Το δελτίο  τύπου του συλλόγου ποντίων αναφέρει για την εκδήλωση του Σαββάτου τα εξής:

Κάτω από έναν εξαιρετικό ουρανό στο γραφικό λοφάκι όπου δεσπόζει το όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, πλαισιωμένο με τους ιστούς όπου κυματίζουν  περήφανα η Βυζαντινή και αντικριστά της η Ελληνική Σημαία μας ήχησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 το μικρό καμπαναριό  υποδεχόμενο προσκυνητές  στον προεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό.

Άναψαν τα καντήλια των Αγίων. Ανάψαμε το κεράκι μας. Αντήχησαν οι  γύρω καταπράσινοι λόφοι από τους ύμνους και τις ψαλμωδίες.. Ακούσαμε το σύντομο Θείο κήρυγμα του Σεβασμιότατου που αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και τελέσαμε αρτοκλασία για τα μέλη του Συλλόγου μας..

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιωάννου του Θεολόγου, βρίσκεται  στον δρόμο Εχίνου – Θέρμες –Βουλγαρία (περίπου 7 χιλ από Εχίνο). είναι ένα από τα οκτώ (8) παρεκκλήσια της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, στα γνωστά Πομακοχώρια, και «υιοθετήθηκε» από τον Σύλλογο μας.

Στην πρόσκληση μας ανταποκρίθηκαν μέλη  και φίλοι μας, η μετακίνηση των οποίων έγινε με μισθωμένο από τον Σύλλογο λεωφορείο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Με το τέλος του Εσπερινού οι  κυρίες του Συλλόγου Ποντίων Ν Ξάνθης, πάντα φιλόξενες και δραστήριες, προσέφεραν ποντιακά  και άλλα κεράσματα σε όλους.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

   

 

Σχετικά Άρθρα