slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

H Bάσω Τριανταφυλλίδου – Κηπουρού και το νέο έργο της στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Η Βάσω Τριανταφυλλίδου Κηπουρού είναι μια θρακιώτισσα συγγραφέας, γνωστή μου από τα γυμνασιακά χρόνια, με πλούσιο ποιητικό και πεζογραφικό έργο. Είχα τη χαρά να μιλήσω και να γράψω για το έργο της σε βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες ευκαιρίες για τη δημιουργική χάρη της. Πρόσφατα μίλησα στο Γηροκομείο για το βιβλίο της  «Τα χρόνια που ζήσαμε κάποτε», αφηγήματα,  2016. Τούτες τις μέρες κυκλοφόρησε το νέο της μυθιστόρημα, που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Για το νέο βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου. Θα έχω τη χαρά και τιμή να απευθύνω Εισαγωγικό Χαιρετισμό.

Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού

Της Του Θεού Σοφίας

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

19:30 Παρουσίαση βιβλίου «Στα Αντικρινά Παράλια»

Το Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. – Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (Πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης), σας παρουσιάζει το 10οβιβλίο της λογοτέχνιδας Βασιλικής Τριανταφυλλίδου – Κηπουρού, με τίτλο «Στα Αντικρινά Παράλια».

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν από την Λογοτέχνιδα για τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων του Παραρτήματος.

Στη συνέχεια παραθέτω σύντομο εργοβιογραφικό σημείωμα της Βάσως Τριανταφυλλίδου Κηπουρού.

Η Βάσω  Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού γεννήθηκε to 1948 στο Πραγγί Διδυμοτείχου και μεγάλωσε στον Παλιό Ζυγό Ξάνθης. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικιακής Οικονομίας (σημερινό Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και επέστρεψε στην Ξάνθη όπου αρχικά εργάστηκε ως Νηπιαγωγός και αργότερα ανέλαβε τη Διεύθυνση του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ξάνθης. Στη συνέχεια διορίστηκε ως καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας και υπηρέτησε σε Γυμνάσια της Δράμας, της Ξάνθης και της Ανατολικής Αττικής.

Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολείται με τη λογοτεχνία. Το βιογραφικό και εργογραφικό της δελτίο έχει καταχωρηθεί στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, του ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ. Η ίδια είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Διακρίθηκε σε Διεθνείς και Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς αποσπώντας Αριστεία, Βραβεία, Επαίνους και Διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Ποιήματά της και Διηγήματά της δημοσιεύθηκαν σε πολλές Ανθολογίες. Ακόμη ο Μουσικοσυνθέτης Γιάννης Δερμιτζάκης έχει μελοποιήσει ποιήματά της.

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών της απένεμε Τιμητικό Δίπλωμα για την αναγνώριση της Πνευματικής και Εκπαιδευτικής της προσφοράς στους νέους και στην κοινωνία, καθώς και Αναμνηστικό Δίπλωμα Πνευματικής Αξίας  « Α΄ΤΑΞΕΩΣ».

Έχει  κυκλοφορήσει τα εξής έργα.

1) «Ταξίδι ζωής» (Ποίηση), 2006.

2) «Η αγάπη μακροθυμεί» (Ποίηση), 2009.

3) «Κλωνί μου αγαπημένο» (Ποίηση), 2010.

4) «Η Αγγελική χάθηκε» (Μυθιστόρημα), 2011.

5) «Το Πιο Πικρό Αντίο» (Ποίηση), 2012.

6) «Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο», (σε ελεύθερη

ποιητική απόδοση ), 2013.

7) «Η Λίτσα η Πασχαλίτσα» (Παραμύθι), 2015

8) «Το Ξερίζωμα» (Νουβέλα),  2016.

9) «Τα χρόνια που ζήσαμε κάποτε», αφηγήματα,

2016

10) «Στα αντικρινά παράλια», μυθιστόρημα, 2017

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Μουσόπουλος

 

Σχετικά Άρθρα