slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εκδρομή στην Πανάγια Σουμελά πήγε ο Μητροπολίτης μας μαζί με τα στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων Ξάνθης (φωτογραφίες)

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 η Αυγούστου εκδρομή για τα στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων, ως ελάχιστη αναγνώριση της εθελοντικής τους προσφοράς στον τομέα της Νεότητος.

Εξήντα στελέχη: Αρχηγοί, Υπαρχηγοί, Επιτελείο, Ομαδάρχες, καθώς και οι υπεύθυνες για τη Διακονία Αγάπης της Κατασκήνωσης κυρίες, συνοδευόμενα από τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Σωφρόνιο Γκουτζίνη, προσκύνησαν στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε Δέηση ενώπιον της Περίπτυστης και Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Σουμελιώτισσας.

Επίσης επισκέφθηκαν το Μουσείο της Βεργίνας και γευμάτισαν στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν οι καταρράκτες της Έδεσσας, από όπου και επέστρεψαν αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Ξάνθη.

Κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων ο Σεβασμιώτατος με προσφυείς λόγους αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής διακονίας στο έργο των Κατασκηνώσεων και ευχήθηκε σε όλους υγεία, ώστε και κατά τη νέα χρονιά να διακονήσουν και πάλι στο υπεύθυνο έργο της νεότητας. Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου ευχαριστεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την φιλοξενία που επεφύλαξαν στους εκδρομείς.

Σχετικά Άρθρα