slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

“ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ” – ΕΠΑΛ Γλαύκης

Οι μαθητές των τμημάτων Β Μηχανολόγων και Γ Οχημάτων του 1 ου ΕΠΑΛ Γλαύκης γνώρισαν στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος “ΗΛΙΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ”, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2016-17, τη μεγάλη σημασία, που έχει η προστασία του περιβάλλοντος για την ποιότητα ζωής όλων των έμβιων όντων του πλανήτη μας και μελέτησαν, μέσω βιωματικών δράσεων, τις χρήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα της ηλιακής ενέργειας.
Τα παιδιά ασχολήθηκαν με την εργασία με πολύ κέφι.

Ανέπτυξαν φιλικότερη σχέση και μεταξύ τους αλλά και με τους καθηγητές τους, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν να συνεργάζονται προκειμένου να κατασκευάσουν μοντέλα, που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Η ανάδειξη των δεξιοτήτων τους στις κατασκευές είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής τους, στοιχεία βασικά για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Με εξαιρετική περηφάνεια παρουσίασαν την εργασία τους και τις κατασκευές τους στους υπόλοιπους καθηγητές και συμμαθητές τους και στη συνέχεια τις τοποθέτησαν στις προθήκες της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Το έντονο ενδιαφέρον, που επέδειξαν οι μαθητές κατά την διάρκεια της εκπόνησης της εργασίας, φανερώνει την διάθεση τους να ασχοληθούν με αντικείμενα, που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους αλλά και αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους, σε αντίθεση με τα μαθήματα του βασικού προγράμματος, τα οποία λόγω κυρίως των γλωσσικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τους φαίνονται ακατανόητα και βαρετά.

Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Ταουκτσόγλου Κυριακή ΠΕ03, Καρανικόλα Ειρήνη ΠΕ19 και Τσομακίδου Ουρανία- Ελευθερία ΠΕ04.2.

Ταουκτσόγλου Κυριακή, Μαθηματικός MSc 1ου ΕΠΑΛ Γλαύκης.

Σχετικά Άρθρα