slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ψάχνουν για κρυμμένο θησαυρό… ζήτησαν άδεια από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Δύο όχι και τόσο συνηθισμένα αιτήματα θα συζητήσει στην επερχόμενη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, τα οποία αφορούν αδειοδότηση εκσκαφής για κρυμμένο θησαυρό! Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, ούτε για απόσπασμα από κάποιο βιβλίο- είναι μία κανονική είδηση. Πρόκειται μάλιστα για δύο διαφορετικές εκσκαφές οι οποίες θα συζητηθούν ξεχωριστά (α/α θεμάτων 18 & 19 αντίστοιχα). Η πρώτη επιχειρείται να γίνει στα παλιά μεταλλεία της Κίρκης και η δεύτερη στα Κοίλα και μάλιστα οι επίδοξοι «χρυσοθήρες» έχουν ζητήσει άδεια από υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ και αυτές με τη σειρά τους παρέπεμψαν τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Το ποιος έχει καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης παραμένει άγνωστο, όπως και το από που ορμώμενος (ή ορμώμενοι) οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν όντως το Δημοτικό Συμβούλιο θα δώσει τις σχετικές άδειες και αν αυτό συμβεί, να μάθουμε αν όντως τελικά υπήρχαν οι κρυμμένοι θησαυροί ή όχι.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι μύθοι και οι θρύλοι για ύπαρξη θησαυρών στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, που έχουν αποτελέσει ακόμη και θέματα βιβλίων, όπως το «Για μια χούφτα λίρες» της Νάντιας Κατσαρού, όπως επίσης δεν είναι και ψέμματα ότι όντως ορισμένοι έχουν σταθεί τυχεροί σε κάποια ανασκαφή τους, αδειοδοτημένη ή μη.

Σχετικά Άρθρα