slider Αφιερώματα Τελευταία Νέα

Τρέχοντας δίπλα στο κύμα – Ο Ηλίας Γερμαντζίδης μας μιλάει για το Wave Running 2017!

Στις 19 Αυγούστου 2017 πραγματοποιείται στην παραλία Αβδήρων – Κεραμωτής το 4οWAVE running.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες δρόμου 5km, 10km και 28km, οι οποίοι πραγματοποιούνται στην άμμο, πλάι στο κύμα, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους.

Το WaveRunning αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή διοργάνωση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταρχάς λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος όπου πραγματοποιείται. Η αμμώδης παραλία των 28 χιλιομέτρων, τα μεταβαλλόμενα κύματα, το παραποτάμιο δάσος και οι εκβολές του Νέστου δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για έναν μοναδικό και περιπετειώδη αγώνα! Οι ομαλές κλίσεις, η  σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι. Ταυτόχρονα η διοργάνωση έχει ένα πολύ σαφές και δυνατό οικολογικό μήνυμα, το «τρέχουμε για καθαρές παραλίες», καθώς και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον με τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων να αποτελεί και τον τόπο εκκίνησης του αγώνα. Ο Ηλίας Γερμαντζίδης, ψυχή της διοργάνωσης μαζί με τηνΡαλού Βλαχοπούλου, μας αναλύει κάθε πτυχή του αγώνα στην σημερινή του συνέντευξη στο Advendure!

[Advendure]: Wave Running, δηλαδή τρέξιμο δίπλα στο κύμα. Σίγουρα μια πρωτότυπη ιδέα, που μέσα στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού κεντρίζει το ενδιαφέρον. Πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα και ποια η φιλοσοφία γύρω από την επιλογή των διαδρομών;

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Μπορεί να μην γνωριζόμασταν τότε με τη Ραλού, αλλά έχουμε περάσει και οι δύο ατελείωτα παιδικά καλοκαίρια με δυνατές αναμνήσεις σ αυτές τις παραλίες. Θέλαμε να γνωρίσουν και άλλοι την περιοχή μέσα από ένα όμορφο event. Η πρώτη φορά που έτρεξα τη διαδρομή των 28km ήταν συναρπαστική! «Φαντάζεσαι να τρέχουν δρομείς από τα Αρχαία Άβδηρα μέχρι την Κεραμωτή;», αναρωτηθήκαμε.

Το 2014, πριν την πρώτη διοργάνωση, κάλεσα τον φωτογράφο Μπάμπη Γκιριτζιώτη να έρθει για να κάνουμε το πρώτο promo video. Τριγυρνούσαμε στην περιοχή ώστε να έχουμε πλάνα από  διάφορα σημεία της διαδρομής των 28km. Εντυπωσιάστηκε από το περιβάλλον και την έκταση της παραλίας αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά να μου λέει: Είσαι σίγουρος ότι θα έρθει κόσμος να τρέξει; Όχι και τόσο ενθαρρυντικό  σημάδι από τον πιο έμπειρο φωτογράφο στο χώρο του ορεινού τρεξίματος που έχει φτάσει μέχρι το Νεπάλ!

Θυμάμαι, ακόμη, τις πρώτες μας κουβέντες με τον  Αλέξανδρο Γαζγαλίδη, ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο στην Χρυσούπολη αλλά είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος στη ζωγραφική, του εξηγήσαμε τι στοχεύουμε να κάνουμε και ανέλαβε με μεγάλη χαρά να σχεδιάσει στο χέρι το λογότυπο του αγώνα. Έπειτα ο αέρινος αυτός δρομέας έγινε το σύμβολο της διοργάνωσης. Έτσι ξεκίνησαν όλα, από το μηδέν. Πιστέψαμε σ αυτό όμως από την πρώτη στιγμή και αναμένουμε φέτος στις 19 Αυγούστου, στην 4η διοργάνωση, πάνω από 300 συμμετέχοντες.

[Advendure]: Τρείς διαδρομές των 5, 10 και 28Km απαρτίζουν το Wave Running. Σε ποιους αθλητές ταιριάζει η καθεμία από αυτές και τι θα απολαύσουν επιλέγοντας την.

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Είναι προφανές πως η μεγάλη διαδρομή απευθύνεται σε αθλητές που θέλουν να βιώσουν κάτι διαφορετικό  και βρίσκονται σε κατάλληλη φυσική κατάσταση  για να τερματίσουν και να το απολαύσουν. Ο αγώνας των 10km είναι ιδιαίτερα ευχάριστος και οι συμμετέχοντες παίρνουν μια καλή δόση WAVE running!

Ο μικρότερος των 5km είναι μια επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο και να τρέξουν πλάι στο κύμα. Έχουμε κάποιες περιπτώσεις δρομέων  οι οποίοι ξεκίνησαν με τα 5km και  την επόμενη χρονιά έτρεξαν τα 10km. Αν δεν κάνω λάθος, δυο από αυτούς έχουν δηλώσει φέτος τα 28km! Συνεπώς ο ένας αγώνας λειτουργεί ως σκαλί για τον επόμενο και χαιρόμαστε που υπάρχει αυτή η εξέλιξη. Ταυτόχρονα,  έχει απομυθοποιηθεί πως το τρέξιμο στην άμμο  είναι ακατόρθωτο0 όπως πίστευαν πολλοί.

[Advendure]: Το τρέξιμο στην άμμο και με το κύμα να δημιουργεί ξεχωριστές συνθήκες σε κάθε πάτημα, ο μεγάλος ιδιαίτερα αγώνας γίνεται μια συναρπαστική περιπέτεια. Τι τεχνικές δυσκολίες θα συναντήσουν οι αθλητές; Τι πρέπει να προσέξουν;

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Ακριβώς, το τρέξιμο στην άμμο διαφέρει πολύ από οποιοδήποτε άλλο τερέν. Ο αγώνας των 28km συναντά ρέματα και λιμνοθάλασσες, περνά το Δέλτα του Νέστου στο 18οχιλιόμετρο και σε συνδυασμό με τα κύματα γίνεται αρκετά περιπετειώδης. Εξαιτίας των φερτών υλών του ποταμού η ακτογραμμή μεταβάλλεται καθημερινά και επηρεάζεται η  συνοχή της άμμου. Το πάτημα αλλάζει συνεχώς, ακόμη και η συνολική  απόσταση των διαδρομών.

Τα κύματα όμως παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στις επιδόσεις των αθλητών και δίνουν τον ρυθμό, εξ ου και WAVE running! Με έντονα κύματα το πόδι βουλιάζει  και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια μέχρι την γραμμή του τερματισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η θάλασσα παραμείνει ήρεμη, το πάτημα είναι σταθερό και το έργο γίνεται ευκολότερο. Αυτό που καταπονεί περισσότερο τους αθλητές, κυρίως των 28km, είναι η κλίση της παραλίας, εκεί όπου σκάει το κύμα. Θετικά από την άλλη, συμβάλλει η θαλασσινή αύρα η οποία δροσίζει τους συμμετέχοντες. Όσοι θέλουν να δροσιστούν ακόμη περισσότερο κάνουν μια σύντομη βουτιά και συνεχίζουν! Αυτοί είναι οι βασικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τον αγώνα.  Τη δυσκολία τη θέτει η ίδια η φύση και αν  δοκιμάσεις να τρέξεις με γυμνό πόδι, αίσθηση αρχέγονη, γίνεσαι πραγματικά ένα με αυτήν!

[Advendure]: Τέταρτη χρονιά φέτος για το Wave Running. Πως εξελίχτηκε η διοργάνωση αυτά τα χρόνια και ποιοι πρωταγωνίστησαν; Θα έχετε και συμμετοχές κάποιων διακεκριμένων αθλητών φέτος; Είστε ικανοποιημένοι από την πορεία των εγγραφών;

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Ο Νίκος Σιδερίδης που λάτρεψε το WAVE running από την πρώτη στιγμή και συμβάλλει ανιδιοτελώς ώστε να γίνει γνωστός αυτός ο αγώνας, είναι ο νικητής των 3 προηγούμενων ετών και κάτοχος του ρεκόρ της διαδρομής των 28km με 2:07.  Το WAVE running αποτελεί πλέον σταθμό του Νίκου πριν το Σπάρταθλον που είναι και ο στόχος του.  Άλλος ένας Σπαρταθλητής και γνωστός σε πολλούς, ο Γιάννης Κουρκουρίκης,  (2η θέση στο WAVErunningτο 2015) επιβεβαίωσε χθες τη συμμετοχή του στα 28km. Ο επίσης Σπαρταθλητής Γιάννης Πολυχρονίδης, από τη Δράμα, θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Ο Δημήτρης Φούκας που έχει ανέβει και τις 3 φορές στο βάθρο των 28km και ο νέος Γιώργος Αμοιρίδης (3ος το 2016) από την Χρυσούπολη έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ο Δημήτρης Νικολαϊδης της IRON TEAM και νικητής των 100km στον γύρο της Θάσου, ο  finisher του Tor des Geants (330km) Γρηγόρης Λαμπάκης, οΔημήτρης Τρουπής από το Advendure, ο δυνατός Αλέξανδρος Φωτιάδης (OlympusTRT) από το Λιτόχωρο, ο νικητής του Faethon Olympus Marathon Κώστας Σιαμήτρας και άλλοι αθλητές με υψηλές δυνατότητες θα βρεθούν στην εκκίνηση και θα τρέξουν πλάι στο κύμα!

Ο Δρόσος Δρόσσος, ο Μπάμπης Γκιριτζιώτης και άλλοι φωτογράφοι θα βρίσκονται στις 19 Αυγούστου, σε διάφορα σημεία των διαδρομών, για να  απαθανατίσουν την προσπάθεια όλων. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα διατίθεται δωρεάν.

Φέτος, για πρώτη φορά θα έχουμε και ηλικιακές κατηγορίες καθώς και μια ξεχωριστή κατηγορία barefoot για όσους τρέξουν με γυμνό πόδι τον αγώνα των 28km! Μέχρι στιγμής έχουμε 200 συμμετοχές για τους 3 αγώνες  αλλά μέχρι το κλείσιμο των εγγραφών (1 Αυγούστου) πιστεύουμε ότι θα φτάσουν τις 300.

Η παρέα του WAVE, περίπου 50 άτομα, κάνει ότι είναι δυνατό εκείνη την ημέρα ώστε να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών. Τους περιμένουν σε 7 σταθμούς τροφοδοσίας και υδροδοσίας. Κάποιοι από αυτούς (Δέλτα Νέστου, Γκιόλα κ.α.)  είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτοι, άνθρωποι και υλικά μεταφέρονται μόνο με βάρκες. Εδώ να αναφέρουμε, ότι η «σκούπα» του αγώνα γίνεται με σκάφος το οποίο είναι εφοδιασμένο με υλικά πρώτων βοηθειών και απαραίτητο εξοπλισμό. Έχει οπτική επαφή με την ακτογραμμή και μπορεί να περισυλλέξει όποιον αθλητή θέλει να εγκαταλείψει. Το δεύτερο, σε περίπτωση που χρειαστεί, είναι έτοιμο να μεταφέρει τον γιατρό της διοργάνωσης σε οποιοδήποτε σημείο.

Στον τερματισμό δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα! Παγωμένες μπύρες ΘΕΡΟΣ από το ηλιακό μικροζυθοποιείο Ξάνθης, εδέσματα από το κατάστημα Ξάνθης «Γρηγόρης Μικρογεύματα», παραδοσιακά γλυκά για αναπλήρωση ενέργειας, δροσερό καρπουζάκι! Ο DJ παίζει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς όσο εμείς  αναμένουμε τον τερματισμό των αθλητών! Ο  φίλος μας Κώστας Μπουτζούρογλου, φυσικοθεραπευτής που ειδικεύεται στο αθλητικό μασάζ, θα προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε όσους αθλητές επιθυμούν. Μετά τις απονομές ακολουθεί party πλάι στο κύμα!

[Advendure]: Εκτός από το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης γνωρίζω ότι βαθύτερος σκοπός σας είναι η ευαισθητοποίηση πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή την πτυχή του Wave Running.

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Το WAVE running πραγματοποιείται σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όπως προαναφέρθηκε.  Το βασικό, λοιπόν, μήνυμα της διοργάνωσης είναι «Τρέχουμε για καθαρές παραλίες». Οργανώνουμε καθαρισμούς παραλιών σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Αυτό το καλοκαίρι έχουμε προγραμματίσει καθαρισμούς στις 30 Ιουλίου, στις 13 Αυγούστου και στις 3 Σεπτεμβρίου.

[Advendure]: Κάθε διοργάνωση τρεξίματος αποτελεί μια ευκαιρία για αθλητικό τουρισμό σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου από την διοργάνωση; Τι προσφέρει η περιοχή στον επισκέπτη που θα ήθελε ίσως να συνδυάσει τον αγώνα με διακοπές;

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Η ευρύτερη περιοχή έχει πολλά να δείξει. Ο ποταμός Νέστος που είναι ένα από τα πλουσιότερα ποτάμια της χώρας μας, τα Αρχαία Άβδηρα, η πόλη του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα, η Παλιά Πόλη της Ξάνθης με τις νόστιμες συνταγές και τα γραφικά σοκάκια της και το επιβλητικό κάστρο της Καβάλας είναι μερικά μέρη που αξίζει να δει κανείς.  Σε απόσταση 45 λεπτών με το αυτοκίνητο, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων που εντάχθηκε πέρσι στον κατάλογο μνημείων  Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCO.

Theater at the Archaeological Site of Philippi – Photograph by Achilleas Savvopoulos

Όσοι αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση μπορούν να κάνουν κατάβαση (canoe – kayak) στον Νέστο, αναρρίχηση στα Θρακικά Μετέωρα  (Κομοτηνή), πεζοπορία στα μονοπάτια της Ροδόπης και στο Παρθένο Δάσος του Φρακτού,  να  δουν σπάνια πτηνά (birdwatching) στη λίμνη Βιστωνίδα, στο δάσος της Δαδιάς (Σουφλί) και στο Δέλτα του Έβρου. Μπορούν, ακόμη, να επισκεφθούν την περιοχή του Κύκλωπα, την Μαρώνεια, με τις αρχαίες ελιές και τις άγριες ακτές της, να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη για πεζοπορία στο Σάος και κατάβαση (canyoning) στα μοναδικά φαράγγια της.

Νέστος

Εναλλακτικά, στο πρόγραμμα των διακοπών μπορεί να προστεθεί η Θάσος με τις υπέροχες παραλίες που απέχει λιγότερο από 1 ώρα από το λιμάνι της Κεραμωτής ή της Καβάλας. Η περιοχή προσφέρεται για οικοτουρισμό και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όσοι ενδιαφέρονται να την γνωρίσουν και να συνδυάσουν τον αγώνα με διακοπές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Αρχαία Άβδηρα

Στενά Νέστου

[Advendure]: Υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς αλλά και από την τοπική κοινωνία για τη διοργάνωση; Ποιοι σας στηρίζουν φέτος στην προσπάθεια σας να δώσετε κάτι όμορφο και διαφορετικό;

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Φέτος  είναι μαζί μας η Vibram και η SolarBeer. Τα Vibram 5 Fingers θα είναι ιδανικά για τον αγώνα, προστατεύοντας τα πόδια από πιθανούς τραυματισμούς στα πέλματα ενώ ταυτόχρονα διατηρούν το ιδιαίτερα χαμηλό τους βάρος, περίπου 250 γραμμάρια το ζευγάρι(!) ακόμη και αν βραχούν. Tο Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης, ένα εγχείρημα του Ορέστη Στεφάνου, παράγει φρέσκες, απαστερίωτες μπύρες, με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες και θα μας ξεδιψάσουν στον τερματισμό. Για ακόμη μια χρονιά έχουμε τη στήριξη του Δήμου Αβδήρων, τηςΕλληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Ξάνθης) και του Λιμενικού σταθμού Κεραμωτήςκαθώς και διάφορων τοπικών επιχειρήσεων. Το WAVErunning δεν είναι μόνο ένα αθλητικό event, έχει πολιτιστικές και οικολογικές προεκτάσεις. Έχουμε ιδέες και κάθε χρόνο προσπαθούμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Αυτό που θα θέλαμε από την τοπική κοινωνία είναι να γνωρίζει τι γίνεται στον τόπο μας και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις εκδηλώσεις, όχι μόνο στη δική μας αλλά και σε κάθε άλλη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή. Η φιλοξενία και το χειροκρότημα για αυτούς που έρχονται από μακριά και αγωνίζονται είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Vibram 5 fingers

[Advendure]: Είχατε περίπτερο στην expo του Olympus Marathon και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την δουλειά που έχετε κάνει με την χαρτογράφηση σε ψηφιακή και έντυπη μορφή για τον Όλυμπο, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και τα λεπτομερή ίχνη των αγώνων Ορεινού Τρεξίματος που γίνονται στο βουνό των Θεών! Μιλήστε μας λίγο για την δουλειά σας με τους πεζοπορικούς χάρτες  Route Maps. Τι απαιτείται για ένα τέτοιου μεγέθους project σε ένα βουνό σαν τον Όλυμπο με τα “αμέτρητα” μονοπάτια; Ποια βουνά έχετε χαρτογραφήσει και τι θα δούμε ακόμη στο μέλλον.

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Δημήτρη, χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε το έργο μας γιατί έχεις πάει σε αρκετά βουνά και ξέρεις να διαβάζεις χάρτες. Είμαι τοπογράφος μηχανικός και το 2014 ίδρυσα την χαρτογραφική εταιρεία ROUTE maps . Με εξειδικευμένο χαρτογραφικό λογισμικό, φρέσκιες ιδέες και πολύ μεράκι ασχολούμαστε με την παραγωγή πεζοπορικών – οικοτουριστικών χαρτών. Αυτή είναι η δουλειά μας, να σχεδιάζουμε χάρτες και ο χάρτης του Ολύμπου – με φωτογραφία εξωφύλλου τουΜπάμπη Γκιριτζιώτη –  που είδες στην  Olympus Marathon EXPO – ήταν το πρώτο project της εταιρίας. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές στον Όλυμπο και μαζί με τους τοπογράφους μηχανικούς Συμεών Μπούσια και Λευτέρη Ζερβουδάκη χαρτογραφήσαμε περίπου 350km μονοπατιών και 1.000kmοδικού δικτύου. Αποκτήσαμε καλούς φίλους και γνωρίσαμε όλες τις πλευρές και τα μυστικά του βουνού! Όνειρο! Το επόμενο διάστημα, επεξεργαστήκαμε τα στοιχεία  και σχεδιάσαμε ακόμη και 3D εικόνες του ανάγλυφου, μια καινοτομία της ROUTE. Η έκδοση περιέχει δυο χάρτες κλίμακας 1:20.000 & 1:35.000, τυπωμένους σε αδιάβροχο και ανθεκτικό υλικό. Διατίθεται σε αρκετά σημεία πώλησης (ορειβατικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία κλπ) και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

ROUTE maps στην Olympus Marathon expo!

Έκτοτε, έχουμε υλοποιήσει διάφορα projects (χάρτες για παιδιά, διαδραστικός χάρτης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ κ.α.) και  συνεχίζουμε με άλλα (Μονοπάτια Πολιτισμού στην περιοχή της Ξάνθης). Εντός του 2018 θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά όπως ο χάρτης του Ολύμπου. Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε στον δυτικό Όλυμπο, σε έναν απαιτητικό αλλά όμορφο μαραθώνιο, τον  Faethon Olympus Marathon για τον οποίο έχουμε σχεδιάσει τον χάρτη και τη μηκοτομή  (προφίλ) της διαδρομής. Είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με φίλους και να γνωρίσουμε νέους.

ROUTE maps στον Faethon Olympus Marathon!

[Advendure]: Η διεξαγωγή του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δείχνει ότι έχει καθιερωθεί πλέον. Ποιο το όνειρό σας για το μέλλον του Wave Running; Που θέλετε να φτάσετε;

[Ηλίας Γερμαντζίδης]: Πριν λίγες μόλις ημέρες, κάναμε ακόμη ένα βήμα, το 1ο Full Moon WAVE running! Αρχικά ο Νίκος Σιδερίδης, ο προπονητής της IRON TEAM Ιωάννης Τζανετάκης και ο προπονητής Ηλίας Χατζηγιάννης, μας μίλησαν σχετικά με τεχνικές τρεξίματος και προπονητικές συμβουλές και έπειτα τρέξαμε στην παραλία, παρέα μαζί τους, για 3km περίπου.

Μεγαλύτερο μέλημά μας ως διοργανωτές είναι όσοι έρχονται να απολαμβάνουν τον αγώνα, να μένουν ευχαριστημένοι και να επιστρέφουν πίσω με νέες εμπειρίες. Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν δούμε νέους  από την περιοχή  να ασχολούνται επαγγελματικά με τον οικοτουρισμό και να έρχονται επισκέπτες για να ανακαλύψουν τα μυστικά του τόπου μας.  Μεγαλύτερη επιτυχία θα είναι να συναντούμε λιγότερα σκουπίδια στις παραλίες και οι άνθρωποι να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Ευχαριστούμε το Advendure, την ΕΡΤ και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας του αγώνα που βοηθούν ώστε να φτάσει το μήνυμα «Τρέχουμε για καθαρές παραλίες» ακόμη πιο μακριά!

Σας περιμένουμε στις 19 Αυγούστου στο 4ο WAVE running!

[Advendure]: Θα είμαστε εκεί Ηλία. Ευχόμαστε καλή προετοιμασία, καλή επιτυχία για τον αγώνα και καλό Καλοκαίρι!

Δημήτρης Τρουπής

 

Σχετικά Άρθρα