slider Γενική Τελευταία Νέα

Δήλωσε συμμετοχή στο Τριήμερο Θερινό Βιωματικό Πανεπιστήμιο της Μητρόπολης Ξάνθης (φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Μετά την ολοκλήρωση των Επιμορφωτικών Σεμιναριακών Κύκλων που αφορούσαν τις Επιστήμες της Αγωγής – ιδιαίτερα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – και πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου από κοινού με το Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο και το Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης, αποφασίστηκε και με βάση το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, να πραγματοποιηθεί – κατά την περίοδο του καλοκαιριού – Τριήμερο Βιωματικό Θερινό Πανεπιστήμιο με θεματικές ενότητες την Ειδική και Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Γι αυτό το λόγο δόθηκε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην εκκλησιαστική βιβλιοθήκη παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, του π. Απόστολου Καβαλιώτη Δρ Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και του κ. Σάββα Μελισσόπουλου Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά:

Στο Θερινό αυτό Βιωματικό Πανεπιστήμιο που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Αυγούστου στα Κομνηνά Ξάνθης, στους χώρους του ξενοδοχείου “ΝΕΜΕΣΙΣ” μπορούν να συμμετάσχουν και να το παρακολουθήσουν όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στους προηγούμενους σεμιναριακούς κύκλους εκπαίδευσης, αλλά και όλοι οι πολίτες – εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς κ.ά. – οι οποίοι ενδιαφέρονται γενικά για την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή των νέων ανθρώπων, είναι ευαισθητοποιημένοι προς το συνάνθρωπο και το παιδί και έχουν ενδιαφέρον για την τυπική και την άτυπη εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και φιλόδοξο πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το οποίο θα συνδυάζει όχι μόνο τις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις των θεμάτων της Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αλλά και βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τόσο από το βασικό εισηγητή των πρώτων σεμιναριακών κύκλων π. Απόστολο Καβαλιώτη Δρ Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, όσο και από έγκριτους Πανεπιστημιακούς καθηγητές του Δ.Π.Θ εξειδικευμένους σε ζητήματα Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όλο αυτό το εγχείρημα του Θερινού Βιωματικού Πανεπιστημίου υποστηρίζεται από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

H οργανωτική δομή του θα είναι ανοιχτή προς όλους τους συμμετέχοντες, με καθημερινή δωρεάν μεταφορά των επιμορφούμενων από την Ξάνθη στο χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων και επιστροφή καθώς και η σίτιση.

Δηλώσεις Συμμετοχής θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] από 27-7-2017 έως 13-8-2017. πληροφορίες: http://epagxan.mysch.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελένη Δοξακάκη στο τηλέφωνο: 6938638498

 

Σχετικά Άρθρα