slider Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Γιορτές Παλιάς Πόλης 2107: Επιστολή των κατοίκων της Παλιάς Πόλης με συμβουλές προς τους Συλλόγους

Ξάνθη, 30/8/2017

Aνοιχτή επιστολή του Συλλόγου Για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης ΠΡΟΣ: Το ΔΣ και τα μέλη των Συλλόγων που συμμετέχουν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Κυρίες/κύριοι,

Για άλλη μια φορά, εμείς οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης θα φιλοξενήσουμε τις δραστηριότητες των Συλλόγων σας κατά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Θα σας παρακαλέσουμε θερμά, και ως συμπολίτες σας θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα, εάν κατά τη διάρκεια των Γιορτών λάβετε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:

Η Παλιά Πόλη κατοικείται από ανθρώπους που μπορεί να εργάζονται το πρωί, να είναι ηλικιωμένοι, άρρωστοι, νήπια. Θα σας παρακαλούσαμε να σεβαστείτε τους περίοικους και να κρατάτε την ένταση των μικροφωνικών εγκαταστάσεων σε υποφερτά επίπεδα. Διασκέδαση δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά ντεσιμπέλ.

Η Παλιά Πόλη είναι παραδοσιακός οικισμός, ως εκ τούτου οι μουσικές επιλογές σας θα πρέπει να απέχουν από αυτές ενός παραλιακού αναψυκτηρίου (beach bar) στη Μύκονο.

Οι ξύλινες σκεπές των σπιτιών στην Παλιά Πόλη είναι εύφλεκτες, οι ξύλινες κατασκευές που τοποθετούνται από τους Συλλόγους επίσης. Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και η μεγάλη κίνηση από τους επισκέπτες, δημιουργούν δυσκολίες στην προσέγγιση της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς και γι αυτό καθιστούν απαραίτητη εκ μέρους σας την προσοχή στο ψήσιμο και την πρόνοια της πυρόσβεσης.

Θα μπορούσατε να προνοήσετε για την τοποθέτηση μιας τουαλέτας ανά Σύλλογο για να σταματήσει αυτό με το κατούρημα μπροστά στις πόρτες μας. Ας μην τα περιμένουμε όλα από το Δήμο. Με το πέρας των γιορτών μπορείτε και σεις να κάνετε μια στοιχειώδη καθαριότητα των χώρων που χρησιμοποιείτε στις Γιορτές (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου μετά τις Γιορτές είναι επιεικώς απαράδεκτη).

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε την κατανόησή σας,

Εκ μέρους των κατοίκων της Παλιάς Πόλης,

Το ΔΣ του Συλλόγου


Σχετικά Άρθρα