fbpx
ΚουζίναΤελευταία Νέα

Σουτζούκι Αδάνων με σάλτσα Καππαδοκίας. Πικάντικη νοστιμιά, σε στέλνει κατευθείαν στα…Άδανα!

Την συνταγή για αυτό το εντελώς …σλουρπ πιάτο μπορείτε να την πραγματοποιήσετε άμεσα, αγοράζοντας όλα τα υλικά αλλά και το Σουτζούκι Αδάνων από το Παραδοσιακό του Τέλη στην Ξάνθη, Βενιζέλου 100 τηλ. 2541021612. Πρόκειται για ένα πικάντικο, πεντανόστιμο και κυρίως γρήγορο και πανεύκολο πιάτο, το οποίο αφιερώνουμε σπέσιαλ σε όλους τους μερακλήδες. Ταιριάζει τέλεια με παγωμένες μπίρες.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

*Υλικά για 4 άτομα

2 πίτες για σουβλάκι

1 σουτζούκι Αδάνων

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό

1 κουταλάκι γλυκού πάστα σκόρδου

2 πρέζες κύμινο

1 πρέζα μπούκοβο

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

Μισή πιπερίτσα τσίλι

———————————

* Υλικά για τη σάλτσα Καππαδοκίας

1 ψητή κόκκινη πιπεριά

1 ψητή μελιτζάνα

Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

Μπαχάρι

Αλάτι

Ξινομυζηθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και έχουμε τη σάλτσα Καππαδοκίας. Ψιλοκόβουμε το σουτζούκι. Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σοτάροντάς το σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του και να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Όταν γίνει «διάφανο» το σβήνουμε με ένα σφηνάκι ξίδι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε στο κρεμμύδι το ψιλοκομμένο σουτζούκι, τον πελτέ με το κύμινο, την πάστα σκόρδου, το μπούκοβο και το τσίλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Το μίγμα αυτό το αλείφουμε στην πίτα για σουβλάκι που έχουμε μόλις τηγανίσει με ελάχιστο λάδι κι από τις δύο πλευρές, και από πάνω βάζουμε μια δεύτερη πίτα (σαν σάντουιτς). Κόβουμε την πίτα στα 4 και απολαμβάνουμε με τη σος σε μπολάκι δίπλα.

Σχετικά Άρθρα