slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δείτε βίντεο με τα άρματα του Ελληνικού Στρατού σε δράση… (λήψεις drone)

Άσκηση «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017». Απόσπασμα από την εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη». To επιστέγασμα της ακαδημαϊκής και στρατιωτικής εκπαίδευσης των Ανθυπολοχαγών Τάξης 2016 όλων των Όπλων του Στρατού Ξηράς και του Υγειονομικού, αποτέλεσε η Άσκηση «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017», που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί, που φοιτούν στα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης των Σχολών Εφαρμογής, είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να υλοποιήσουν στο πεδίο όλα όσα έμαθαν σε θεωρητικό επίπεδο, με τη συνεκπαίδευσή τους σε μία άκρως ρεαλιστική και απαιτητική άσκηση.

Μετά το πέρας της άσκησης εκτελέσθηκαν βολές, με πραγματικά πυρά, από όλα τα μέσα πυρός ενός Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, με σκοπό να οπτικοποιηθει και σχηματοποιηθεί η μέχρι πρότινος θεωρητική εκπαίδευση και επετεύχθη η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και η διαμόρφωση κοινού πλαισίου σκέψης και συναντίληψης των προκλήσεων του πεδίου της μάχης.

Οι Ανθυπολοχαγοί, εξέτασαν σε ρεαλιστική βάση την ισχύ πυρός, καθώς και τη διοίκηση και τον έλεγχο του συνόλου των πυρών του Τακτικού Συγκροτήματος.

Η άσκηση, εντάσσεται στις δράσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης που διεξάγεται στις Σχολές Εφαρμογής των Όπλων και Σωμάτων, ώστε υπό ρεαλιστικές συνθήκες να επιτευχθεί, μέσω της συνέργειας, η περαιτέρω κατανόηση, εξοικείωση και πρακτική εξάσκηση στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και του Υγειονομικού, σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα