slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τα παιδιά χορεύουν για τα παιδιά στο Άβατο Ξάνθης/ 3ο Πανελλήνιο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 24-25 Ιουνίου

24 παιδικά και εφηβικά χορευτικά συγκροτήματα, πάνω από 550 φιλοξενούμενοι από την Αθήνα έως τον Έβρο, συναντώνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτό το Σαββατοκύριακο στο φιλόξενο Άβατο του Δήμου Τοπείρου για να παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Εμπνευστής και διοργανωτής του θεσμού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου, ο οποίος και φέτος έχει στο πλευρό του συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το Δήμο Τοπείρου αλλά και τη στήριξη επιχειρηματιών της Ξάνθης που μέσω των χορηγιών τους ενδυναμώνουν το φεστιβάλ.

Τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πριν την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων θα ψυχαγωγούν τα παιδιά με παιδαγωγικά παιχνίδια ενώ οι κυρίες  του Αβάτου ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τα εδέσματα της υποδοχής.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αβάτου, και τις δύο ημέρες στις 19:00 το απόγευμα, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η υπερδραστήρια πρόεδρος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβάτου κ. Ματούλα Βουλγαράκη και ο έμπειρος χοροδιδάσκαλος και υπεύθυνος για την επιμέλεια του φεστιβάλ κ. Πέτρος Δομβρίδης ενημέρωσαν, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, για την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση απευθύνοντας ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς τους Ξανθιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Σχετικά Άρθρα