slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Δείτε πως μια ομάδα βατράχων βοήθησε 7 αδέσποτα σκυλιά της Ξάνθης

Η Ημέρα Υιοθεσία αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για τα κατοικίδια ζώα στο πάρκο Λιμνίο. Παρότι ο καιρός «προσπάθησε» να ματαιώσει την προσπάθειά μας τελικά δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο και να διώξει τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την εκδήλωση.

Η εκδήλωση δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την διαρκή και στενή συνεργασία Δήμου, φορέων, συλλόγων και πολιτών προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων με θετική κατάληξη για τους πολίτες αλλά και για τα ίδια τα ζώα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες Ξανθιώτες που μαζί με τα παιδιά τους αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και έδειξαν την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα της πόλης. Η παρουσία τους αποδεικνύει ότι μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα με στόχο μία όμορφη πόλη για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Σήμερα βρήκαν οικογένεια 7 από τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο Κυνοκομείο και θα επέστρεφαν στον δρόμο. Ελπίζουμε σε νέες παρόμοιες δράσεις με ακόμα μεγαλύτερη απήχηση. Η αρχή έγινε και δεν μας σταματάει κανείς.

Ευχαριστούμε θερμά τους κτηνιάτρους  κ. Γιώργο Αγγελόπουλο και τον κ. Γιώργο Ζαγκλιαβό που για ακόμη μια φορά ήταν δίπλα μας.

Θα επιστρέψουμε.

Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξάνθης «Βάτραχοι»

Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης

Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης (ΦΟΞ)

Σχετικά Άρθρα