Το πορτοκάλι είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα μας. Τι θα λέγατε να φτιάχναμε παγωτό από αυτό; Δύο υλικά αρκούν για να το κάνετε.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 περίπου γραμ.)
- 4 πορτοκάλια χυμού μεγάλα ή 5 μικρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε το χυμό τους σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε και το ζαχαρούχο στο μπολ και χτυπάμε τα υλικά είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
- Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, ή αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το ρίχνουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, απ’όπου το βγάζουμε ανά μισή ώρα και το ξαναχτυπάμε. Αυτή η διαδικασία γίνεται 3-4 φορές. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!