Το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά αλλά και το πιο δύσκολο να το φτιάξεις στο σπίτι. Σίγουρα θα νομίζεις ότι χρειάζεται μεγάλος χρόνος παρασκευής του όμως αυτό εξαρτάται από την συνταγή. Εμείς σου κάνουμε δώρο την παρακάτω συνταγή η οποία γίνεται μέσα σε 10 λεπτά και θα σε ενθουσιάσει!
ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα σφολιατίνια (θα τα βρείτε σε όλα τα super market ακριβώς έτσι)
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
- 1 κουτί εβαπορέ γάλα
- 2 φλιτζάνια νερό (καλύτερα να μετρήσετε το νερό με το κουτί του εβαπορέ, παρά ένα δάχτυλο.)
- 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη (ή κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά)
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρησιμοποιήστε ένα πυρέξ μέτριο.
- Στρώστε μία σειρά από σφολιατίνια.
- Ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ: το εβαπορέ, το άνθος αραβοσίτου και το νερό μέχρι να πήξει η κρέμα (δεν θα γίνει σαν την σαντιγί, θα είναι πιο ρευστή)
- Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια
- Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας της οδηγίες παρασκευής της, και αφού πήξει την ρίχνετε πάνω στην κρέμα.
- Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζετε και τα ρίχνετε από πάνω.
- Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
- Πριν το κόψετε ρίχνετε την άχνη και την κανέλα με ένα σουρωτήρι.