Αυτά είναι τα drone που απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ και η Πυροσβεστική. Θα συμμετέχουν σε έρευνα, διάσωση, ασφάλεια και παρατήρηση - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Αυτά είναι τα drone που απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ και η Πυροσβεστική. Θα συμμετέχουν σε έρευνα, διάσωση, ασφάλεια και παρατήρηση

Παρουσιάστηκαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) χαρακτηρίζονται ως επανάσταση στην έρευνα, διάσωση, ασφάλεια και παρατήρηση, καθώς με πολύ χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους, αναμένεται να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις των δύο Σωμάτων Ασφαλείας.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που μεταφέρει πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι μια κινητή μονάδα (βαν), που το κατευθύνει από το έδαφος.

Τα drones των δύο Σωμάτων υπάγονται πλέον στον Ενιαίο Φορέα εναέριων μέσων (ΕΝΣΑ) Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, όπου υπάγονται και όλα τα υπόλοιπα πτητικά μέσα (ιδιόκτητα ελικόπτερα και ενοικιαζόμενα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, κ.λπ.), εκτός από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που είναι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα διαθέτει έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη -τρία μεγάλα και τρία μικρά- ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία τέσσερα. Η παρουσίαση έγινε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά Άρθρα