Τη Μεγάλη Παρασκευή συνήθως έχουμε μάθει να τρώμε νηστίσιμα φαγητά χωρίς λάδι. Το καλύτερο γι’αυτήν την περίσταση είναι οι φακές. Μπορείς να τις φτιάξεις στο σπίτι και να τις κάνεις πεντανόστιμες χωρίς λάδι. Το σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθεί με τη γεύση τους η οικογένειά σου.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού φακές
2 σκελίδες σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Νερό
Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τις φακές. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε , βάζουμε εκ νέου νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φακές, τα σκόρδα ολόκληρα και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν . Κατά το σερβίρισμα βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ξύδι.