Είναι ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα πιάτα για μικρούς και μεγάλους. Ένα φαγητό που η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών τρώει, χωρίς αντιρρήσεις και… γκρίνιες.
Εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη, γρήγορη, απολαυστική και τελικά… αποτελεσματική συνταγή της κλασσικής μπολονέζ.
Υλικά
750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος (500 μοσχαρίσιος, 250 χοιρινός)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
200 ml νερό
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
400 γραμμάρια ντομάτας κονκασέ,
1 πακέτο μακαρόνια
λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα των μακαρονιών
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα παιδιά να διαλέξουν τα μακαρόνια που θέλουν (σπαγγέτι, φιογκάκια, κοχύλια, πένες, κ.λπ.) Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε το λάδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ρίχνουμε τον κιμά «τρίβοντάς» τον με τα χέρια. Τον ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια την νοτμάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μπαχάρι, τα φύλλα της δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
Τα ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, παρακολουθώντας μήπως και χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό.
Την ίδια ώρα σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουν επιλέξει τα παιδιά.
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αν θέλουμε να είναι al dente, ένα λεπτό λιγότερο. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα που στο μεταξύ έχουμε βάλει το βούτυρο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά από πάνω και για όσους θέλουν βάζουμε και τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο, κ.λπ.) .
Καλή σας όρεξη και άδεια πιάτα!