Ατζέντα Τελευταία Νέα

Το πανεπιστήμιο του μέλλοντος: προκλήσεις και προοπτικές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευσης

Η παράταξή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΠΘ διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 6μ.μ. στο Αμφιθέατρο Τελετών της Νομικής Σχολής ΔΠΘ με θέμα: «Το πανεπιστήμιο του μέλλοντος: προκλήσεις και προοπτικές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευσης».

Η εκδήλωση χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος: για το ζήτημα της σύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας θα τοποθετηθεί μέσω βίντεο ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος ΝΔ και βουλευτής Β’ Αθηνών, για το θεσμό της αξιολόγησης ο κύριος Γιώργος Αμυράς, βουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Β’ Αθηνών, για το θεσμό του ασύλου ο κύριος Αλκιβιάδης Δερβιτσιώτης, αναπληρωτής καθηγητής του τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ο κύριος Μιχαήλ Χρυσομάλλης, αναπληρωτής καθηγητής του τομέα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής ΔΠΘ και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο κύριος Στυλιανός-Ιωάννης Κουτνατζής, λέκτορας στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

Την συζήτηση θα συντονίσει η κυρία Ειρήνη Τσακίρη, δημοσιογράφος του STAR

Βορείου Ελλάδας. Για πρώτη φορά, η παράταξή μας ανοίγει έναν ευρύ διάλογο για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια εποχή που οι εξελίξεις εντός των ελληνικών πανεπιστημίων μόνο δυσοίωνες προβλέψεις μπορούν να προκαλέσουν. Το πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει, δυστυχώς, απέχει πάρα πολύ από αυτό που βιώνουμε καθημερινά ως φοιτητές.

Πιστεύουμε, όμως, ακράδαντα ότι η πρόοδος μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από μια διαδικασία συναίνεσης και σύνθεσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, των καθηγητών και της φοιτητικής κοινότητας. Για αυτό σας περιμένουμε όλες και όλους για ένα δημιουργικό διάλογο για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την επικαιρότητα.

Σχετικά Άρθρα