Μειονότητα Τελευταία Νέα

Τι είπε ο Μουμίν Οντέρ μετά την ανεξαρτητοποίησή του από τον Συδυασμό Μέτιου

Αγαπητοί συμπολίτες μου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ροδοπίτες και Ροδοπίτισσες, Παριστάμενοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ως γνωστόν παρά το νεαρό της ηλικίας μου, συμπληρώνω επτά συναπτά έτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 4 χρόνια στον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στον Δήμο Ιάσμου. Εκ των οποίων τα 2 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου και τα υπόλοιπα 2 χρόνια από την τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου. Στον δε Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμπληρώνω 30 μήνες.  Εκ των οποίων 21 μήνες ως Περιφερειακός Σύμβουλος και 9 μήνες ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού – Οικονομικού, Εμπορίου – Παραεμπορίου, Επιχειρήσεων, Βιομηχανικών Περιοχών, Λαϊκών Αγορών και Επίλυσης κάθε μορφής ειδικών ζητημάτων.

 

Σε αυτή την διαδρομή θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι μοναδικός μου οδηγός ήτανε και παραμένει η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και κυρίως των συμπολιτών μου οι οποίοι προέρχονται από τη Μειονότητα. Στην κάθε ημέρα προσφοράς, με ατελείωτες ώρες δουλειάς, με τη συμβολή των συνεργατών μου, παλέψαμε για να διεκπεραιώσουμε τοπικές υποθέσεις και να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας η οποία μας ανέδειξε. Ως βαθιά δημοκράτης, πιστεύοντας στην ετυμηγορία πάντα των συμπολιτών μου όπως εκφράζεται πάντοτε στις εκλογικές διαδικασίες, δεν πρόδωσα και ούτε θα προδώσω το αποτέλεσμα όποιας κάλπης, όποιας εκλογικής διαδικασίας.

 

Ο αείμνηστος Γεώργιος Παυλίδης, με τον οποίο μας συνέδεε κοινό όραμα για τον τόπο μας, με τίμησε 2 φορές. Την πρώτη φορά συμπεριλαμβάνοντας με στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 και τη δεύτερη φορά τον Ιούνιο του 2016, ορίζοντας με ως Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  Διοικητικού – Οικονομικού, Εμπορίου – Παραεμπορίου, Επιχειρήσεων, Βιομηχανικών Περιοχών, Λαϊκών Αγορών και Επίλυσης κάθε μορφής ειδικών ζητημάτων.

 

Με την απώλεια του αειμνήστου Γεώργιου Παυλίδη και με την εκλογή του Περιφερειάρχη από τους συναδέλφους συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης και όχι άμεσα από τον λαό της ΠΑΜ-Θ τα δεδομένα άλλαξαν. Ο εκλεγείς από τους συμβούλους, μεταβατικός Περιφερειάρχης στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του με πλείστες ενέργειες του απέδειξε ότι αποκλίνει από τις αρχές της Περιφερειακής Αναγέννησης και από το κοινό όραμα που μας συνέδεε με τον εκλιπόντα, για την Ροδόπη και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Σε βασικές γραμμές εντοπίζω αποκλίσεις στα κάτωθι  ζητήματα :

  • Για το έτος Τουρισμού που είχε εξαγγελθεί αν και κοντεύουμε τον μήνα Απρίλιο δεν έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες
  • Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις στο Φυσικό αέριο, καθώς είχε προβλεφθεί να αποπερατωθεί και να αποκτήσουν φυσικό αέριο οι πρωτεύουσες των νομών το 2021
  • Απορρίφθηκε η Κομοτηνή από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως η Ξάνθη και η Ορεστιάδα. Ερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλες πηγές, προς άρση αδικιών στα πλαίσια Περιφερειακής Συνείδησης ;
  • Για τα αντισταθμιστικά έργα του ΤΑΠ ο σχεδιασμός και οι προτάσεις δεν συμβαδίζουν και είναι εντελώς διαφορετικές από τις προτάσεις του 2016
  • Στον τομέα των υποδομών για τα εκκρεμή έργα και για νέα έργα πνοής εντοπίζω ότι δεν υπάρχει όραμα
  • Αντιπεριφέρειες με θεματικές ενότητες για το εμπόριο και την καταπολέμηση του παραεμπορίου, τις εκκαθαρίσεις των επιχειρήσεων και τις βιομηχανικές περιοχές καταργήθηκαν

 

Με την εντελώς βίαιη και αναιτιολόγητη απόφαση του προχώρησε σε αντικαταστάσεις Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών χωρίς να δώσει δικαίωμα στους επιλεγέντες τον Ιούνιο του 2016 τον κατάλληλο χρόνο για να εργαστούν και να αποδώσουν.

Δεν σεβάστηκε τις επιλογές του προκατόχου του.

Δεν σεβάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 18 Μαϊου του 2014.

Δεν σεβάστηκε την επιλογή της Μειονότητας, την επιλογή των Ροδοπιτών και των Ροδοπιτισσών.

Δεν σεβάστηκε την υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε στις δύσκολες στιγμές για την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης.

 

Μου προτάθηκε να παραμείνω με αντάλλαγμα την αξιοποίηση μου προς το τέλος της θητείας των Περιφερειακών αρχών, το οποίο όμως με την σημερινή μου παραίτηση αποδεικνύω ότι δεν μπορούσα να αποδεχτώ για λόγους αρχής, αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης.

 

Επειδή από όλες τις θέσεις που πέρασα πάντοτε είχα και την δυναμική στήριξη των συμπολιτών μου, προσπάθησα πάντα με τον ίδιο ζήλο,  με την ίδια αποφασιστικότητα και εργατικότητα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

Επειδή ποτέ δεν πρόδωσα τους συμπολίτες μου οι οποίοι με τίμησαν το 2010 ως 2ο δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής ενότητας Ιάσμου και ως 1ο Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης το 2014, δεν θα μπορούσα σε κανέναν να επιτρέψω να απαξιώσει και να υπονομεύσει τις 5578 ψήφους των Ροδοπιτών και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλαμε την τελευταία τριετία με τους συνεργάτες μου για τον τόπο μας, για τη Ροδόπη μας.

 

Σημειώνω δε ότι προσωπικά κατάφερα και δημιούργησα για τους συμπολίτες μας, είχα πάντοτε την αμέριστη στήριξη του αειμνήστου Γεώργιου Παυλίδη, ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, ορισμένων φίλων Περιφερειακών Συμβούλων και κυρίως των πολιτικών μου φίλων και συνεργατών σε ολόκληρη την Ροδόπη.

Γνώμονας μου ήτανε και παραμένει η λαϊκή εντολή.

Λογοδοτώ μόνο και μόνο σε αυτούς.

Είναι η στιγμή που το δίκαιο έρχεται να ανταγωνιστεί το άδικο, είναι η στιγμή που η ικανότητα, αποτελεσματικότητα έρχονται να ανταγωνιστούν την αδιαφορία και την απλή διαχείριση των πραγμάτων.

 

Την παρούσα παραίτηση μου συνοψίζω στους κάτωθι τρεις βασικούς λόγους :

  1. Εντοπίζω βαθιές αποκλίσεις από το κοινό όραμα που μας συνέδεε με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη μας, Γεώργιο Παυλίδη
  2. Δεν πιστεύω ότι ο μεταβατικός και εκλεγμένος από τους συμβούλους Περιφερειάρχης μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια μας σε καλύτερες ημέρες και εκεί πραγματικά που της αξίζει
  3. Και τέλος δεν συμβιβάζομαι και πολεμώ την αδικία που υπέστην

 

Τελειώνοντας θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες των συμπολιτών μου, οι οποίοι με τίμησαν τον Μάϊο του 2014 και τους διαβεβαιώνω ότι μαζί θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας όπως μέχρι σήμερα.

 

Επειδή ο καθένας γράφει την ιστορία του.

Επειδή η ιστορία θα κρίνει όλους μας.

 

Δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη της <<Περιφερειακής Αναγέννησης>>. Παραμένω και θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ροδόπης.

 

Κομοτηνή, 29-03-2017

Μουμίν Οντέρ

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης

 

Σχετικά Άρθρα