Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Μάθε στο παιδί σου να αγαπάει τα βιβλία

Τα βιβλία σου δίνουν γνώση, τροφή για συζήτηση και εσωτερική αναζήτηση. Όσα περισσότερα διαβάζεις τόσα πιο πολλά μαθαίνεις για τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Το να διαβάζει κανείς βιβλία μαθαίνεται. Και καλό είναι να συμβαίνει από την παιδική ηλικία. Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσετε τις πολύτιμες συμβουλές των ειδικών για το πώς θα κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα βιβλία.

  • Μετατρέψτε την ανάγνωση του βιβλίου σε μια διαδραστική δραστηριότητα.Μπορείτε να αλλάξετε ακόμη και τη φωνή σας ανάλογα με τον ήρωα του βιβλίου, να χρησιμοποιήσετε τα χέρια και τις εκφράσεις του προσώπου σας για να ζωντανέψετε το παραμύθι.
    • Αφήστε το παιδί να επιλέξει μόνο του τα βιβλία που θέλει να αγοράσει μιας κι αυτός θα είναι ο αποδέκτης. Μην προσπαθήσετε να του περάσετε τις δικές σας επιλογές. Όταν το παιδί βλέπει κάτι που το εντυπωσιάζει, θα το ακούσει πιο προσεκτικά από ένα βιβλίο που πήρε με το ζόρι.
    • Δημιουργήστε μαζί με το παιδί το δικό του βιβλίο.  Μέσω της τεχνολογίας, δηλαδή υπολογιστή με εικόνες, ήχους και βίντεο, αλλά και με την απλή μέθοδο χαρτί- μολύβι, το παιδί μπορεί να συνεχίσει την αγαπημένη του ιστορία, μαθαίνοντας έτσι από πολύ νωρίς να εκφράζει τις σκέψεις του και να χρησιμοποιεί τη φαντασία του.
  • Ακούστε την ιστορία του βιβλίου σε cd. Με τον τρόπο αυτό το παιδί μαθαίνει λεξιλόγιο, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η φαντασία του, και περνά δημιουργικά τον χρόνο του στο αυτοκίνητο αν πηγαίνετε κάπου μακριά.

Σχετικά Άρθρα