Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Ο χειμώνας έφυγε και καλό είναι να κάνουμε ένα πλύσιμο στην μηχανή του αυτοκινήτου μας (Συμβουλές από τον ειδικό)

Ο καθαρισμός και το γυάλισμα ενός κινητήρα είναι ένα όχι και τόσο εύκολο θέμα, γιατί μετά από έναν τέτοιο χειμώνα που περάσαμε φέτος έχει μαζευτεί πολύ επίμονη βρώμα (ειδικά στους θόλους) και το περιβάλλον του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο καθώς υπάρχουν ευαίσθητα ηλεκτρικά κυκλώματα όλα μαζί στον ίδιο χώρο. Ο καθαρισμός και το γυάλισμα του κινητήρα αφορά και τις μεταλλικές επιφάνειες αλλά και τις πλαστικές επιφάνειες του.

 

«Εμείς στo Wash Park Μουρμουλήθυρες, διασφαλίζουμε την προστασία τους χωρίς ξεθωριάσματα ή χάσιμο της ελαστικότητας τους από «κακά» χημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο» μας λέει ο κ. Γιώργος Μαλαμίδης τον οποίο ρωτήσαμε για το πώς θα συντηρήσουμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας ειδικά τώρα που τελειώνει ο χειμώνας. Όπως μας εξηγεί στο πλύσιμο- κέρωμα μοτέρ η διαδικασία ξεκινά με την μόνωση των ηλεκτρικών μερών της μηχανής (συναγερμός, εγκέφαλος κλπ.) και στη συνέχεια διαχέεται το καθαριστικό της μηχανής και πλένετε με ζεστό νερό. Η διαδικασία συνεχίζεται με το στέγνωμα της μηχανής μέσω αέρα και τελειώνει με ψεκασμό ειδικού γαλακτώματος μοτέρ.

 

«Ο κινητήρας σας θα γίνει σαν καινούριος» μας λέει. Επίσης με την περιποίηση- συντήρηση που θα δεχτεί θα αποφευχθεί να σκουριάσουν οι μεταλλικές επιφάνειες, καθώς και οι ανωμαλίες στα ηλεκτρικά (υψηλή τάση, φις, ασφαλειοθήκες, διακόπτες, συναγερμός, μπαταρία, κ.τ.λ.), που μπορεί να προκύψουν από τη λάσπη που κατακάθεται.

Βέβαια δεν μπορούν να πλυθούν με νερό και πίεση όλοι οι κινητήρες και αυτό είναι κάτι που μας το τόνισε ο κ. Μαλαμίδης, για αυτό και στις δύσκολες περιπτώσει το Wash Park Μουρμουλήθυρες χρησιμοποιεί ειδικό «στεγνό καθάρισμα κινητήρα» με ειδικό αφρό και πινελάκι αλλά και με θερμό αέρα ελεγχόμενης πίεσης ώστε να καθαρίσει ο κινητήρας με την μέγιστη ασφάλεια για τα ηλεκτρονικά… «και βέβαια πάντα υπάρχουν και αυτοκίνητα τα οποία όταν εμείς τα βλέπουμε λέμε στον πελάτη να μην πλύνει τον κινητήρα… είναι κάποιες ειδικές περιπτώσεις με ΙΧ τις οποίες τις έχουμε εντοπίσει και σε αυτές πραγματικά συνιστούμε να μην πλυθούν και αυτό το λέμε πάντα στους πελάτες μας» μας είπε κλείνοντας την συζήτηση.

 

Ενδεικτικά αναφέρω τιμή για το απλό πλύσιμο της μηχανής είναι στα 5 ευρώ ενώ όταν μπει και γαλάκτωμα για προστασία πλαστικών μερών γύρο από τον κινητήρα και ειδικό σπρέι για προστασία και αδιαβροχοποίηση του κινητήρα η τιμή είναι 9,5 ευρώ.

 

Αν λοιπόν ήρθε η ώρα για να επισκεφθείτε το Wash Park Μπουρμπουλήθρες για το πλύσιμο του κινητήρα σας μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κλείσετε ραντεβού Wash Park Μπουρμπουλήθρες στην Τριαντ. Μιχαηλίδη 26 στην Ξάνθη. Τηλ. 2541072596

Σχετικά Άρθρα