Ατζέντα Τελευταία Νέα

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Ξάνθη

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Πολύ ιδιαίτερο γεγονός για την θρησκευτική κοινότητα της Ξάνθης η υποδοχή και φιλοξενία στον καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας της  Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά από  τις 5 έως τις 7 Μαΐου.

Συμφώνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε η XanthiNews.gr η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας θα γίνει στις 7 το απόγευμα, την Παρασκευή 5 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμων, κληρικών, δημοτικών αρχόντων και πλήθος κόσμου οπού εκεί θα τελεσθεί μια σύντομη δέηση. Αμέσως μετά θα μεταφερθεί στο ναό Της Του Θεού Σοφίας όπου θα πραγματοποιηθεί εσπερινός όπου εκεί θα παραμείνει για την προσκυνήσουν όσοι επιθυμούν.

Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στην Ξάνθη για 3 μέρες(5, 6 και 7 Μαΐου) και ο ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά όλες τις ώρες.

Η υπέροχη πρωτοβουλία ανήκει στο  σύλλογο Ποντίων Ξάνθης ο οποίος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Ξάνθης  την μεσολάβηση για την μετακίνηση και φιλοξενία της ιερής εικόνας.

Στο τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και παραδοσιακοί χώροι το Σάββατο στις 7 και 30 στο αμφιθέατρο με τον σύλλογο ποντίων Ξάνθης σε συνεργασία με τους Τραντέλλενες.

Σχετικά Άρθρα