Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Κατέρρευσε η σκευωρία Αθώοι ΟΛΟΙ οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Δήλωση του Αλέκου Κοντού

Δικαίωση μετά από χρόνια λάσπης και «πολιτικής δολοφονίας χαρακτήρων» τόσο για την Νέα Δημοκρατία όσο και για τον δικό μας Αλέκο Κοντό. Όπως αναφέρει η απόφαση υπάρχει «έλλειψη στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων»! Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Ότι δεν υπήρχε καμία υπόθεση Βατοπεδίου. Και όμως η λαοφιλέστερη ίσως κυβέρνηση των τελευταίων 20 ετών η κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε (ανατράπηκε επί της ουσίας) εξαιτίας της υπόθεσης αυτής.

Μάλλον άλλοι λόγοι συνέτρεξαν στην εμφάνιση τέτοιου είδους «σκανδάλων» καθώς η τότε κυβέρνηση ως γνωστόν είχε πραγματοποιήσει γεωπολιτική στροφή προς την Ρωσία και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο νεώτερος είχε ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Μια απόφαση που εκνεύρισε τους Αμερικανούς οι οποίοι ποσώς νοιάζονται για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αλλά και δικαίωσε τον πρώην πρωθπουργό εκτός της πατριωτικής διάστασης και της πραγματιστικής αφού τα Σκόπια κινδυνεύουν από διάλυση εκ του εσωτερικού τους καθώς το 1/3 του πληθυσμού τους που είναι αλβανόφωνοι δεν θέλουν να ονομάζονται «Μακεδόνες»

Θα θυμίσουμε επίσης ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ είχε συλληφθεί και φυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2011 με μια προσβλητική για την Ορθοδοξία και επικοινωνιακή προσαγωγή (την κάλυψαν σκοπίμως και εκτενώς τα ΜΜΕ)

Όλαν αυτά βέβαια έγιναν επί της ακραίως φιλοαμερικανικής κυβερνήσεως Παπαδήμου-Παπανδρέου-Σαμαρά.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι τότε είχε οδηγηθεί στη φυλακή ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών καθώς είχε προκύψει διαφωνία μετά την απολογία του κατηγορουμένου υπέρ της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία είχε από την αρχή διατυπώσει την άποψη ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που είναι εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σήμερα όμως μέσα σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφαση του κρίνοντας αθώους τους κατηγορούμενους για τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων με το ελληνικό δημόσιο δικαιώνοντας πανηγυρικά την κυβέρνηση Καραμνλή, την Μονή και την Ορθοδοξία που κάποιοι την βάλλουν καθημερινά για να μειώσουν την ρωσοφιλία που διακατέχει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε εισηγηθεί την αθώωση και των 14 κατηγορουμένων και αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.

Οι δικαστές έκριναν πως από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσιου.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές στο σκεπτικό της απόφασης τους τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν «λόγω ελλείψεως κυρίως του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων».

Εφραίμ: «Αμαρτωλός είμαι, απατεώνας, όμως, δεν είμαι»

«Αμαρτωλός είμαι, απατεώνας, όμως, δεν είμαι» είχε πει στην απολογία του ο ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος μαζί με το μοναχό Αρσένιο και άλλους 12 κατηγορουμένους κλήθηκαν να λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας, ψευδείς βεβαιώσεις, ψευδορκία αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη, ο αδελφός της, Δημήτρης και ο πατέρας της, Διονύσης Πελέκης, δικηγόροι και οι δύο.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γ.γ. του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη. Κατηγορούμενοι ήταν και στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρός του Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Αλέκος Κοντός «Η σημερινή ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για το Βατοπέδι αποκαθιστά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αλήθεια».

Και συνεχίζει ο Ξανθιώτης Υπουργός Γεωργίας στην Κυβέρνηση Καραμανλή… «Ρίχνει άπλετο φως εκεί που συγκεκριμένα, πολιτικά και δημοσιογραφικά, σκοτεινά μυαλά έστησαν την πλεκτάνη τους, που τόσο άδικα, τόσο απροκάλυπτα κατασυκοφάντησαν και ταλαιπώρησαν αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ο λόγος; Προφανής, πια.

Να ρίξουν την τότε κυβέρνηση, να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ξένων δυνάμεων αλλά και τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα, να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της χώρας, να καλύψουν τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους σύροντας τη πατρίδα και την πολιτική ζωή σε μία κατάσταση αποσταθεροποίησης, σε μία ζοφερή περίοδο πρωτοφανούς σκανδαλολογίας και λασπολογίας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους.

Ο «πόλεμος λάσπης» που δεχτήκαμε ήταν πραγματικά σκληρός και απάνθρωπος. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έντιμοι άνθρωποι, που εργάστηκαν σκληρά για την πατρίδα μας, όπως ο Γιάννης Αγγέλου και Βαγγέλης Μπασιάκος, δεν μπορούν να νιώσουν την ικανοποίηση αυτής της δικαίωσης».

Σχετικά Άρθρα