Αθλητικά Τελευταία Νέα

Με μεγάλη επιτυχία ο 3 ος Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ που έγινε στην Ξάνθη (Δείτε την κατάταξη και φωτογραφίες)

Το αδιαχώρητο επικράτησε τη Κυριακή 5 Μαρτίου στην αίθουσα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»-στην Ξάνθη (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων), που φιλοξένησε τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» καθώς και τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής ΑΜ-Θ για μαθητές Γυμνασίου με Θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Τη διοργάνωση πραγματοποίησαν  ο Σύλλογος Ρομποτικής-Μαθηματικών-Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης «RoboSpesialists» (www.robospecialists.gr) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WROHellas (μέσω του γραφείου Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης) και το Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά»..  Ούτε δύο ούτε τρία αλλά 34 ομάδες διαγωνίσθηκαν σε ένα δύσκολο και πολλών απαιτήσεων διαγωνισμό, καθόσον δεν είναι μόνο η γνώση κα η φαντασία της κατασκευής, αλλά και ο προγραμματισμός που απαιτείται για την λειτουργία των ρομπότ. Το ενδιαφέρον των παιδιών τεράστιο αλλά και των γονέων εξίσου. Οι κριτές έμπειροι από πολλούς διαγωνισμούς υπέβαλαν ερωτήσεις σε παιδιά του Δημοτικού για να πάρουν (όπως οι ίδιοι είπαν με θαυμασμό) απαντήσεις όπως αυτές που θα έπαιρναν από μεγάλους. Οι βαθμολογίες των διαγωνισθέντων στο Γυμνάσιο, από την άλλη πλευρά,  δυσκόλεψαν πάρα πολύ την επιτροπή, καθώς οι επιδόσεις τους ήταν πάρα πολύ κοντά.  Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα παιδιά της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπαίνουν δυναμικά στην εκπαίδευση ενός τομέα που ήδη εφαρμόζεται σήμερα συστηματικά στο εξωτερικό και το οποίο είναι βέβαιο πως σύντομα θα κυριεύσει στο μέλλον.

Την εκδήλωση άνοιξαν η κ Μαρία Γκαγκώνη, πρόεδρος του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης και η Θεοδώρα Ναλμπάντη, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης και εκπρόσωπος της WROHellas στην ΑΜ-Θ. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Τζάστας, η Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης κα. Ευρώπη Πουρσανίδου και ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής κ. Νικόλαος Σαζακλίδης.

Επίσης, κριτές για την κατηγορία Δημοτικών Σχολείων ήταν οι κύριοι Φώτης Θεοχαρόπουλος και Αντώνης Μήτρου, ενώ για την κατηγορία Γυμνασίων οι κύριοι Βασίλης Κόκκινος, Παναγιώτης Γιάννης,  Ζαχαρούλα Χαρπαντίδου  και Κωνσταντίνος Νταντούρης.

Στο διαγωνισμό των Δημοτικών Σχολείων την 1η Θέση κατέλαβε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με την ομάδα LegoGalaxy με μαθητές τους: Γεωργαντά Γεώργιο, Δελή Παναγιώτη, Μπάρμπα Νικολέτα, Μπουζγα Σταύρο, Πετμεζά Αναστασία, Πραντσίδη Δημήτριο και προπονητή τον κ. Στανίτσα Θεόδωρο που κατασκεύασαν ένα Λεωφορείο με ανυψωτικό μηχανισμό.

Τη 2η θέση κατέλαβε  η ομάδα “Probot” του ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την κατασκευή τους «Straddling Bus” από τους μαθητές: Βλασίου Ιωάννη, Γκουντινούδη Δημήτριο, Γούδα Κων/νο, Κούτρα Αλέξανδρο, Μαυρουδή Ζωή, Μαυρομάτη Δημήτριο, Μαυρομάτη Χαράλαμπος και, Σαρκετζή Χρήστο με  προπονητή τον κ. Παπαδάκη Χρήστο

Την 3η θέση κατέλαβε το 14ο Δ.Σ. Ξάνθης με την κατασκευή τους «το αερότρενο»  και μαθητές: Βασιλειάδου Θεοδώρα, Δερμεντζόγλου Αναστασία, Εξαφτόπουλο Αγγελο, Παπαδοπούλου Ραφαέλα, Παπαδόπουλο Σπύρο  με προπονητή τον κ. Παντελίδη Παύλο

Στο διαγωνισμό του Γυμνασίου οι ομάδες που συγκέντρωσαν την απαραίτητη βαθμολογία για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση είναι :

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Σχολείο που εκπροσωπεί Συνολική Βαθμολογία
 

16

 

Unnamed Κούδας Αντώνης

Τοπαλ Εμρε

Τουμπάρης Χρήστος

Κουρτίδης Δημήτριος RoboSpesialists 700
3

 

RoboCrew Ατα Τσαμπάζ

Ζώγκας Δημήτριος

Πανταζίδης Νεκτάριος

Κουρτίδης Δημήτριος RoboSpesialists 700
10

 

Gladiators Παρασκευόπουλος Γεώργιος

Ρικάρντι Μάρκος

Σεκερτζής Δημήτριος

Μπαλαφούτης Αθανάσιος Σύλλογος Ρομποτικής Ξάνθης 650

 

17 RoboTrainers 2 Γρηγορούδης Πασχάλης

Γυφτόπουλος Φίλιππος

Δαλακούρας Νικόλαος

Φωτιάδου Γλυκερία 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής 600
1 RoboTrainers 3 Γεωργιτζίκης Γιώργος

Γραμματόπουλος Θεοδωρής

Εμίν Οζάκ

Φωτιάδου Γλυκερία 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής 600

 

23 RoboWarriors Αγγελίδης Δημήτριος

Κενανίδης Μιχαήλ

Πεχλιβάνης Σταύρος

Χατζηαγαπίου Ανδρέας Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών 500
9 Sapes Cyborgs Γιανγκαμποζίδης Μαρτίνος

Κοπανάκης Γεώργιος

Χατζηαγαπίου Ανδρέας Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών 500
20 Τάλως1 Αλμπάντης Γεώργιος

Τζημαγιώργη Αναστασία

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Βαμβακά Ευαγγελία

Κοτζαμπάσης Παναγιώτης

1ο Γυμνάσιο Δράμας 500

 

Σχετικά Άρθρα