Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ημερίδα για την κατάθλιψη αύριο Παρασκευή στην Ξάνθη με ομιλητή τον Σταμάτη Μαλέλη

Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί στη συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα: “Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ώρα 7:00 μ.μ. στο στο ξενοδοχείο Elisso ,αιθουσα Xenia (Λεωφόρος Βασιλισσης Σοφίας 9,Ξανθη). Είσοδος Ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Στη συναντηση θα μιλησουν οι : Σταμάτης Μαλέλης (Συγγραφέας ,Γενικος Διεθυντης Ειδησεων και Ενη μερωσηςτου ΣΚΑΪ) Δρ Γεώργιος Φλώρος (Ψυχίατρος) , Λαμπρινή Θεωδόρα Ακάλεστου (Αναπτυξιακη Ψυχολόγος) Μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό.

Σχετικά Άρθρα