Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2017: Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών. Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης 16:00 Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί τους μικρούς μας φίλους – παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων – και τους γονείς τους (που μένουν πάντα παιδιά) να μεταμφιεστούν και να χορέψουν σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα και να γιορτάσουμε την αγάπη μας για τη ζωή.

Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης  – Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 20:00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων – χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες».

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Άλλες Εκδηλώσεις

Σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ

22:00 Κινηματογραφική Λέσχη  της ΦΕΞ – Αφιέρωμα  ο μύθος του Ορφέα 

 

Από το αρχείο της ΦΕΞ ένα αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα.

Η κινηματογραφική Λέσχη και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του Jean Cocteau στον Αμερικάνικο νότο του Tennessee Williams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαϊδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του Marcel Camus. Ακόμη στους 93,5 Ράδιο Ξάνθη  σχόλια, soundtrack, συζητήσεις…

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης οργανώνει σεμινάρια, εργαστήριο, διαλέξεις με ανθρώπους του κινηματογράφου και προβολές ταινιών. Κάθε Δευτέρα στο λαογραφικό μουσείο.

Πληροφορίες συμμετοχές στο τηλ. 2541025421

Οργάνωση: ΦΕΞ / Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι.Παπαχαρίση» – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

17:30-19.00 Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη εικαστική έκφραση: «Προσωπεία…»

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Εικαστικής – Δημιουργικής Έκφρασης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά. Ελάτε να γνωρίσουμε τον πολυποίκιλο κόσμο της μάσκας και τον πολλαπλό ρόλο της σε διάφορους πολιτισμούς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της  δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με την εικαστική συμμετοχή των έμπειρων καθηγητών του Ιδρύματος. Τα παιδιά θα τολμήσουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μάσκα, συμμετέχοντας στη διαδικασία προετοιμασίας, κατασκευής και διακόσμησης αποκριάτικης μάσκας.

Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!

Είσοδος ελεύθερη.

biosleep

tech place κατασκευη ιστοσελιδων ηλεκτρονικων καταστηματων eshop

material2

moymtzakhs

pantazidis-560_250_banner

posidon2

sofias-geyseiss

thaggopoylos-new

 

tsiakirogloy

my-cosmima

paradosiako-telhs

auto-goup

makrh-ksenes-gloses

riverland560

 

loading...

Σχετικά Άρθρα