Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στα ακριτικά χωριά της Θράκης  ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στα ακριτικά χωριά της Θράκης  ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις  10 έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2017, επισκέπτονται τα χωριά Εχίνο, Μελίβοια, Σμίνθη, Δημάριο, Κοτύλη, Σέλερο, Σήμαντρα, Κιμμέρια.

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελείται από Παιδιάτρους, Παιδοχειρουργούς, Οδοντίατρους, Ακτινολόγους, Καρδιολόγο, Δερματολόγο, Ορθοπεδικό, Ψυχολόγο, Ειδική Παιδαγωγό και Νοσηλεύτριες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής όλου του παιδικού πληθυσμού της περιοχής, ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων της «Ανοικτής Αγκαλιάς» σε θέματα πρόληψης ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων .

 

Σχετικά Άρθρα