Αυτονομήθηκε ενεργειακά το κτίριο των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στα Κιμμέρια Ξάνθης - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Newsletter Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Αυτονομήθηκε ενεργειακά το κτίριο των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στα Κιμμέρια Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία Αυτόνομου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ιδιοκατανάλωσης ισχύος 50kWp στην στέγη κτιρίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης. Ο αυτόνομος Φ/Β σταθμός αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων ενσωμάτωσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα του Δ.Π.Θ. οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Έργου το οποίο υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 ευρώ.

Ο Φ/Β σταθμός αποτελείται από 198 φωτοβολταϊκά πλαίσια τύπου SUNTECH STP260-20/Wem, δύο τριφασικούς αντιστροφείς SM STP 25.000TL, σύστημα συσσωρευτών συνολικής χωρητικότητας 11.340Ah με συσσωρευτές τύπου Sunlight 18 RES OPsZ 3780 και αντιστροφείς μικροδικτύου SMA Sunny Island 8.0H. Ο Φ/Β σταθμός αναμένεται να παράγει περίπου 74.000 kWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο συμβάλλοντας στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του κτιριακού συγκροτήματος και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα