fbpx
ΚόμματαΤελευταία Νέα

Νέο όργανο στην Δημοκρατική Συμπαράταξη με την συμμετοχή στελεχών και του ΠαΣΟΚ Ξάνθης

Την Δευτέρα στις 23 Ιανουάριου 2016 συγκροτήθηκε για πρώτη φόρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΔΗ.ΣΥ. Ξάνθης. Υπήρχε ήδη η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συγκροτήθηκαν τα Νομαρχιακά Συμβούλια της ΔΗ.ΣΥ.

Κρίθηκε σκόπιμο και ουσιώδες να καλεστεί και το ΚΙΝΗΜΑ σε αυτή την συνάντηση με την ομόφωνη απόφαση όλων, για να προλάβουμε τις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο χώρο μας. Μετά την συγκρότηση του, το ανανεωμένο νομαρχιακό συμβούλιο είναι το κάτωθι:

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΞΑΝΘΗ
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
1 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ
 2 ΤΣΕΤΙΝΕΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ
 3 ΓΚΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ.ΑΡ
 4 ΔΟΥΚΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
 5 ΜΗΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ
 6 ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ
 7 ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡ
 8 ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΔΑΜ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
9 ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΙΝΗΜΑ
10 ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑ

 

Πριν την πρώτη συνάντηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΔΗ.ΣΥ. είχε προηγηθεί Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, οπού σε πλήρη απαρτία, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι κινήσεις και η στάση που πρέπει να ακολουθηθούν από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ ως κύριο πυλώνα της ΔΗ.ΣΥ., τοπικά. Κατά την συνάντηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υπήρχε πολύ καλό κλίμα μεταξύ όλων, εποικοδομητική συζήτηση και η κοινή επιθυμία και απόφαση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνει όχι απλά πόλος, αλλά ο κεντρικός άξονας παραγωγής πολιτικής στον νομό Ξάνθης. Εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, επί των ουσιαστικών προβλημάτων της περιοχής. Επίσης υπήρχε προεργασία για την περιφερειακή συνεδρίαση της ΔΗ.ΣΥ. ΑΜΘ, στην Καβαλά, οπού έλαβε χώρα την Τέταρτη στις 25 Ιανουάριου στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ενεργοί πολίτες από όλες τις γωνιές της περιφέρειας. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι:

1)         Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, υπεύθυνος για την περιφέρεια. Η κεντρική πολιτική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε, στηρίζεται στο τρίπτυχο

– Εθνική Συνεννόηση έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει καλύτερη διαπραγματευτική θέση,

-Αλλαγή συσχετισμών έτσι ώστε να μπει ένα ανάχωμα σε ένα νέο δικομματισμό που επιχειρείται να στηθεί,

– και ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη για να επιβάλει την Εθνική Συνεννόηση που απαιτείται.

 

2)         Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χριστόφορος Εδιάρογλου, από τις Κινήσεις Πολιτών, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη άσκησης πολιτικής τοπικά, στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα τους και έφερε ως παράδειγμα τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων, στην Καβάλα. Εξέφρασε την ανάγκη συμβιβασμών από όλους ,και στο θετικό της δημόσιας έκφρασης των θέσεων όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, καθώς έτσι διαμορφώνονται χαρακτηριστικά παράταξης.

 

3)         Ακολούθησε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της ΔΗ.ΣΥ., εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αφού έκανε μια αναφορά με έντονη κριτική στην κυβερνητική πορεία των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛΛ. αναφέρθηκε στην ανάγκη  ανάδειξης ενός πολιτικού χώρου που θα συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Είπε επίσης ότι υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους (φορείς, κόμματα, μεμονωμένα στελέχη) και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι έτοιμο να κάνει το μεγάλο βήμα, καθώς αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε και μπροστά.

 

4)         Ο Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσωπώντας το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεύρεση πολιτικών δυνάμεων που τις ενώνουν κοινές πορείες. Ο στόχος, είπε, είναι η δημιουργία μιας πρότασης διακυβέρνησης με προοδευτικά χαρακτηριστικά και αντίπαλος οι συντηρητικές λογικές, για αυτό πρέπει να συζητήσουμε τι είναι προοδευτικό στις μέρες μας. Και αυτός αναφέρθηκε στην ανάγκη <<λείανσης των διαφορών>>,όπως είπε, προκειμένου να αρχίσει η ΔΗ.ΣΥ. να παράγει πολιτική.

 

Το λόγο έλαβαν όλοι όσοι ήθελαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει μια έντονη ώσμωση, αλλά το κυρίαρχο είναι η ανάγκη να ενωθούν οι δυνάμεις της χώρας για να βγούμε από την κρίση. Αυτό που τονίστηκε είναι η απαίτηση των τοπικών οργανώσεων να έχουν λόγο στις αποφάσεις και όχι απλά να παρακολουθούν την κομματική γραφειοκρατία των Αθηνών. Η ανάγκη μιας πρότασης που θα έχει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και θα αναφέρεται με σαφήνεια στην αντιμετώπιση της υπερσυγκέντρωσης πλούτου, επίσης ακούστηκε, όπως και η ανάγκη ανανέωσης σε επίπεδο στελεχών και πολιτικού λόγου.

 

Σχετικά Άρθρα