Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πολύς κόσμος και επιτυχημένη η δεξίωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ  Ν.Ξάνθης (21 φωτογραφίες)

            Το Σάββατο, 28 Ιαν. 2017, τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο και πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 140 μελών και φίλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’Σ. Στρατού, Αντγος κ.Γεώργιος Καμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους προσελθόντες και τους ευχήθηκε για το καλό του νέου χρόνου. Ειδικότερα ευχαρίστησε :

  • το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την αδιάλειπτη και εξόχως τιμητική για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
  • το Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σ. Στρατού, για τη παρουσία του, και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των παρισταμένων, του ευχήθηκε, καλή επιτυχία στο Υψηλό Εθνικό έργο, που πρόσφατα επωμίσθηκε και τον διαβεβαίωσε ότι, οι Απόστρατοι της Ξάνθης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής κοινωνίας, είναι στο πλευρό του Δ’Σ. Στρατού και των ΕΔ γενικότερα, όπως εξάλλου είναι όλη η Κοινωνία της Θράκης και της Πατρίδας γενικότερα.
  • τον Αντιπεριφερειάρχη, για την παρουσία του και ταυτόχρονα τον παρακάλεσε, για την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση 2 χρονιζόντων θεμάτων, της αρμοδιότητας ΠΕ Ξάνθης/ΔΤΥ, αναφορικά με 2 εκκλησάκια στα Πομακοχώρια. ( ΣΑΤΡΕΣ, και άνω Θέρμες) .
  • τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Ξάνθης, για την παρουσία του στην εκδήλωση.
  • Το ΔΣ/ΕΑΑΣ, για την υποστήριξη και την οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης

Ο Πρόεδρος, συνεχίζοντας, εξέφρασε κάποιες τις σκέψεις του, συνοψίζοντας τις κύριες δραστηριότητες του 2016, ενώ εστίασε στις προτεινόμενες δραστηριότητες για τη χρονιά που ανέτειλε. Οι κύριες δραστηριότητες για το 2017, με χρονολογική σειρά, είναι:

  • Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2017 (συνολικά 33 )

Δημοσιεύτηκε το σχετικό πρόγραμμα και η σχετική πληροφοριακή αφίσα, με έναρξη με Γ’ Χαιρετισμούς (17 Μαρτίου) και πέρας την 26 η Νε.2017.

  • .19 Φεβ.’17 Εκλογές ΕΑΑΣ

Είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας να δραστηριοποιηθούμε από σήμερα, για να ενεργοποιήσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, συναδέλφους φίλους και γνωστούς, ανά το Πανελλήνιο από τους 23.000 εγγεγραμμένους στην ΕΑΑΣ να προσέλθουν να ψηφίσουν (όχι μόνο 7.662 που δυστυχώς ψήφισαν το 2014). Το σύνθημα μας ας είναι : «ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στις Κάλπες της ΕΑΑΣ», για να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ μαζικά, έτσι ώστε :να δώσουμε μεγάλη ΔΥΝΑΜΗ στο νέο ΔΣ/ΕΑΑΣ για να υποστηρίξει τα συμφέροντα μας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των κατάφορων και μονομερών αδικιών που έγιναν σε βάρος μας και ταυτόχρονα να δείξουμε σε κάποιους που διαχρονικά μας περιφρονούν, ότι είμαστε πάρα πολλοί για να μας αγνοούν και να στείλουμε σε όλους που διαχρονικά μας αδίκησαν, το ηχηρό μήνυμα «ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ».

  • .Εκδρομές 2017

25-29 Μαϊ. ΞΑΝΘΗ-ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΑΡΝΑ-ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΙΣ-ΠΥΡΓΟΣ-ΞΑΝΘΗ (3 Διανυκτερεύσεις:) :140-150€ ( άτομο/δίκλινο).

25- 28 Αυγ. Επετειακό Μνημόσυνο για πεσόντες, 1946-1949. ΞΑΝΘΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΡΥΤΣΑ-ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ-ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ-ΒΙΤΣΙ- ΞΑΝΘΗ. (2 Διανυκτερεύσεις στην  Καστοριά): 60€ άτομο/ δίκλινο).

12-15Οκτ. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ:ΞΑΝΘΗ -ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ- ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ-Υψ.731- ΤΕΠΕΛΕΝΙ -XIMAΡA-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3 Διανυκτερεύσεις) : 125 €/άτομο/δίκλινο ( ήδη υπάρχουν 28 Συμμετοχές)

10-12Νοε.:ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (2 διανυκτερεύσεις).

Κλείνοντας ο Πρόεδρος προσκάλεσε, όλους τους παρευρισκομένους αλλά και όλα τα μέλη του Παραρτήματος, για την ενεργό συμμετοχή τους, στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, να είναι παρόντες στις Εθνικές Επετείους και στις άλλες Ημέρες Μνήμης, να συντρέχουν με την παρουσία τους στις δραστηριότητες για να εκτελέσουμε στο σύνολό του το Πρόγραμμα μας, για να αναδειχθούν έτσι οι ευαισθησίες της Κοινωνικής μας Ομάδας, στην Ξάνθη, που ζούμε και γενικότερα στην ευρύτερη Περιοχή.

Επακολούθησε η βράβευση των 14 αριστούχων μαθητών Β’ και Γ΄ Λυκείου τέκνων μελών του Παραρτήματος για τις άριστες επιδόσεις τους. ενώ τους επιδόθηκε, από τους επισήμους και το Τοπικό Συμβούλιο, το ‘’Βραβείο Προόδου της ΕΑΑΣ’’. Ακολούθησε η επίδοση της Πλακέτας της ΕΑΑΣ ‘’Τιμής Ένεκεν‘’, στον Γραμματέα του Παραρτήματος, Ανχη ε.α. Παπάγο Παπανικολάου, για την συνεχή προσφορά του και την εξυπηρέτηση  των συναδέλφων του για 3 συνεχείς θητείες( από  9 Ιαν 2009).

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα, ευχήθηκε σε όλους Υγεία και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ενώ συνεχάρη τον Διοικητή του Δ’Σ.Στρατού, για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχαρίστησε την ΕΑΑΣ για τις Βραβεύσεις των Αριστούχων, ενώ απευθυνόμενος στους αριστεύσαντες τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, γιατί αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον της Χώρας μας.

Η βραδιά συνεχίστηκε, με μουσικοχορευτικό δείπνο με αρκετό κέφι και χορό, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους μας, τα μέλη μας που προσήλθαν και γέμισαν την αίθουσα, τη Στρ. Μουσική και  το Προσωπικό της ΛΑΦ. Ξάνθης, για την άψογη υποδοχή- εξυπηρέτηση μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιπρόεδρο Ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Κουτσαϊμάνη και το μέλος Ταξίαρχο Αργύρη Ανδριώτη, για την ακάματη συνδρομή τους, που συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία της βραδιάς.

Γράφει  ο: Πρόεδρος ΤΣ/ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

pita-eaas pita-eaas-1 pita-eaas-2 pita-eaas-3 pita-eaas-4 pita-eaas-5 pita-eaas-6 pita-eaas-7 pita-eaas-8 pita-eaas-9 pita-eaas-10 pita-eaas-11 pita-eaas-12 pita-eaas-13 pita-eaas-14 pita-eaas-15 pita-eaas-16 pita-eaas-17 pita-eaas-18 pita-eaas-19 pita-eaas-20

 

Σχετικά Άρθρα