Πήγαμε Είδαμε Τελευταία Νέα

Μια Καμήλα βρέθηκε παραμονή Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης (φωτογραφίες και βίντεο)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Το παραδοσιακό έθιμο της «Καμήλας και του Ντιβετζή» αναβίωσε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης σήμερα μεσημέρι Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2016 από το σύλλογο Εβριτών Ξάνθης.

Μέλη του Συλλόγου φορώντας παραδοσιακές στολές και έχοντας στην συντροφιά τους μια… «καμήλα», όπως προστάζει το σχετικό έθιμο, βγήκαν στην πόλη της Ξάνθης για να στείλουν τις δικές τους ευχές, να τραγουδήσουν τα κάλαντα και φυσικά να ξεσηκώσουν τους πολίτες που δεν φάνηκε να μένουν ασυγκίνητοι στο θέαμα.

Στο έθιμο επίσης παίρνουν μέρος ο ντιβιτζής (ο καμηλιέρης), οι συνοδοί του ντυμένοι με προβιές και κουδούνια και φυσικά οι μουσικοί.

Η πομπή μετά από την περιφορά στους δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε χορός για όλους. Συνόδευσαν οι γκαϊντατζήδες: Ηρακλής Ψωμαδόπουλος, Θανάσης Ζαρίφης, Θανάσης Δούκας, με τη λύρα Θράκης Βασίλης Πολιτάκης και με το Νταούλι ο Αλέξανδρος Τσάκος.

 

kamila xristoygenna ebrites (26) kamila xristoygenna ebrites kamila xristoygenna ebrites (2) kamila xristoygenna ebrites (4) kamila xristoygenna ebrites (6) kamila xristoygenna ebrites (7) kamila xristoygenna ebrites (8) kamila xristoygenna ebrites (10) kamila xristoygenna ebrites (14) kamila xristoygenna ebrites (16) kamila xristoygenna ebrites (19) kamila xristoygenna ebrites (23) kamila xristoygenna ebrites (24) kamila xristoygenna ebrites (25)

Σχετικά Άρθρα