Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ημερίδα για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Μια πολύ σημαντική Ημερίδα που αφορά την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 27-11-2016, στην Λαμία. Πρόκειται για την 1η Πανελλήνια Ημερίδα των Εκκλησιαστικών Λυκείων/Γυμνασίων της χώρας με θέμα την «Ιστορία και Αρχειονομία της εν Ελλάδι Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης». Συμμετείχαν αντιπροσωπευτικές ομάδες από τα Εκκλησιαστικά Σχολεία Χανίων, Πάτμου , Πάτρας, Λαμίας, Βελλά- Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Ριζαρείου-Αθήνας και Ξάνθης.

Μαθητές και καθηγητές ανέλαβαν το ρόλο του ερευνητή στο αρχειακό υλικό των σχολείων τους με σκοπό να γράψουν την ιστορία των σχολικών μονάδων και να τεκμηριώσουν το ρόλο και την προσφορά της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική κοινωνία.

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο –Γυμνάσιο Ξάνθης έλαβε μέρος με αντιπροσωπεία δύο μαθητών και δύο καθηγητών, της Υποδιευθύντριας Ελισάβετ Τοροσίδου και του Φιλολόγου Σταύρου Αγγορούδη που είχαν και την ευθύνη για την επιστημονική τεκμηρίωση της ανακοίνωσης.

Θέμα της εισήγησης ήταν η παρουσίαση της 70χρονης πορείας της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης και η προσφορά της στην εκπαίδευση/μετεκπαίδευση του κλήρου.

Οι μαθητές του σχολείου μας, που ανέλαβαν το ρόλο της παρουσίασης της εισήγησης, στάθηκαν αντάξια δίπλα σε καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές ιστορικούς. Στη συζήτηση που ακολούθησε καθώς ξεδίπλωσαν τα ευρήματα των ερευνών απέδειξαν πως όταν οι μαθητές εμφορούνται από ερευνητικό ζήλο και καθοδηγούνται αποτελεσματικά, μπορούν να προκαλέσουν τον θαυμασμό με τα επιτεύγματά τους.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διπλά συγχαίρει μαθητές και καθηγητές και εύχεται δύναμη να συνεχισθούν τέτοιες προσπάθειες στο μέλλον.

DSCN0214 DSCN0231 Ekklhsiastiko_Sxoleio

Σχετικά Άρθρα