Επιστολές Τελευταία Νέα

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Τάξη 1976) Αρτοκλασία στον Άγιο Γεώργιο Εχίνου

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοε 2016, είχα την τιμή και τη χαρά να υποδεχθώ στη Ξάνθη, συμμαθητές μου από τη Σχολή Ευελπίδων, απόστρατοι αξιωματικοί, που κατέφθασαν κατά μόνας ή με τις συζύγους τους, από πολλές περιοχές,  για να πραγματοποιήσουμε την από καιρό προγραμματισμένη συνάντησή μας. Οι συμμετέχοντες είμαστε 40.

Κύριος σκοπός μας ήταν να μεταβούμε στον Εχίνο και να πραγματοποιήσουμε στον Άγιο Γεώργιο, Τρισάγιο στη μνήμη των συμμαθητών μας που για διαφόρους λόγους μας έχουν εγκαταλείψει.

Έτσι, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων μας εντός του διημέρου, την Κυριακή το πρωί, αναχωρήσαμε όλοι μαζί με τουριστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ανηφορήσαμε προς τα Πομακοχώρια και έχοντας παρέα τα γάργαρα νερά του ποταμού Κόσυνθου και τις καταπληκτικές εικόνες που μας παρέχει η φύση της περιοχής, φθάσαμε στον Εχίνο.

Πλημμυρισμένοι από τις θύμησες που ξεπηδούν μέσα από την 35ετή και πλέον πορεία μας στο στρατό και σε κλίμα πλήρους συγκινήσεως, τελέσαμε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, Τρισάγιο στη μνήμη των θανόντων συμμαθητών μας και Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συμμαθητών μας και των οικογενειών μας.

Μετά το τέλος της τελετής, κάναμε τη βόλτα μας στο χωριό και ήπιαμε τον καφέ και το τσάι μας, που με μεγάλη ευγένεια μας προσέφεραν οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας, σε καφενείο του χωριού.

Εκτός από τη Ξάνθη και τα Πομακοχώρια, επισκεφθήκαμε τη Σταυρούπολη και τα Κομνηνά.

Νοιώθω υποχρέωση να ευχαριστήσω :

Την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, για την παραχώρηση του Ιερού Ναού και τη διάθεση του ιερέα.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης για την παροχή διαφημιστικού τουριστικού υλικού

Το Παράρτημα Ξάνθης της ΕΑΑΣ, που έθεσε όλη τη δραστηριότητα υπό την αιγίδα του και τη βοήθεια που μας παρείχε στην οργάνωση και προετοιμασία της.

Όλους όσους έκαναν το μακρινό ή κοντινό ταξίδι και υποβλήθηκαν στην μικρή ή μεγάλη οικονομική δαπάνη για να δώσουν το παρόν στη συνάντησή μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι συμμετέχοντες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της πόλεως μας και με ότι δαπάνες συμπεριλαμβάνει μια διήμερη παραμονή (φαγητό – αναψυχή- αγορές τοπικών προϊόντων), συνέβαλαν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, που τόσο ανάγκη την έχει, σε καιρούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Πατρίδα μας.

Αργύριος Ανδριώτης

Ταξίαρχος ε.α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχετικά Άρθρα