Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αγοράζοντας δερμάτινα: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ποιότητα, τα είδη και τις τιμές

Την τελευταία δεκαετία έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους στο καθημερινό μας ντύσιμο τα δερμάτινα ρούχα. Μάλιστα δεν χρειάζεται για να αγοράσει κάποιος ένα δερμάτινο να ξοδέψει πολύ περισσότερα από ό,τι για την αγορά ενδυμάτων κατασκευασμένων από οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Είναι πολλοί εκείνοι που θέλοντας να βρουν καλά δερμάτινα στο παρελθόν έψαχναν τις περισσότερες φορές έξω από τα ελληνικά σύνορα. Για να αγοράσετε όμως το δερμάτινο εκείνο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας για τον χειμώνα δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία ούτε να ταξιδέψετε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Για να επιλέξετε όμως ένα δερμάτινο ρούχο το οποίο θα έχει ζωή για αρκετά χρόνια θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια μικρά μυστικά.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καλύτερα δερμάτινα προέρχονται από το δέρμα του αρνιού και του μοσχαριού και είναι οι πιο ακριβές ποιότητες. Υπάρχουν βέβαια και πιο φθηνές κατηγορίες, οι οποίες αφορούν δέρμα το οποίο προέρχεται από μεγαλύτερα ζώα, δηλαδή από αγελάδες και πρόβατα. Τα δέρματα από αρνί και μοσχάρι μετά την κατεργασία δίνουν διάφορες κατηγορίες δέρματος, όπως είναι η νάπα, το γνωστό γυαλιστερό δέρμα, το καστόρι και το ναμπούκ, το οποίο πολλοί συνηθίζουν να το λένε δέρμα λαδιού. Αυτές οι τρεις κατηγορίες είναι εκείνες που έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση στην ελληνική αγορά, με πρώτη στην προτίμηση του καταναλωτικού κοινού τη νάπα.

Ο πρώτος τρόπος για να επιλέξει κανείς ένα δερμάτινο και να ελέγξει την ποιότητά του είναι η αφή. Η αίσθηση της λείας, μαλακής, απαλής επιφάνειας που αφήνει ένα καλό δερμάτινο υποδηλώνει την καλή ποιότητα του δέρματος. Ο δεύτερος τρόπος είναι διά της οράσεως. Ένα καλό δερμάτινο ρούχο είναι λείο και έχει καλή βαφή, δεν κάνει δηλαδή διχρωμίες. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα να μην έχει πόρους το δέρμα όσο περισσότερους πόρους έχει από τόσο μεγαλύτερο ζώο προέρχεται, με αποτέλεσμα να έχει μικρότερο χρόνο ζωής.

Η μεγαλύτερη όμως ασφαλιστική δικλίδα για την ποιότητα του ρούχου είναι το κατάστημα από το οποίο θα κάνετε την αγορά. Πρώτον, πρέπει να είναι αξιόπιστο, να δίνει δηλαδή εγγύηση ποιότητας, ραφής, αναφέροντας το είδος του δέρματος από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ρούχο. Ακριβώς επειδή ένα κατάστημα μπορεί να εγγυηθεί και την ποιότητα, καλό θα ήταν να μην κάνετε αγορές από πλανόδιους πωλητές όπου δεν έχετε καμία εγγύηση, εκτός και αν είστε γνώστης της ποιότητας του δερμάτινου και μπορείτε να την ελέγξετε.

Τα φθηνότερα δερμάτινα είναι εκείνα των χωρών της Άπω Ανατολής, δεν είναι όμως από τα καλύτερα δέρματα ούτε θεωρείται ότι έχουν καλό σχεδιασμό. Αμέσως μετά είναι τα ελληνικά δερμάτινα ρούχα, τα οποία θεωρούνται πολύ καλής ποιότητας και είναι κατά κανόνα φθηνότερα από τα ευρωπαϊκά.

dermatino

Αν δεν θέλεις να ψάχνεις και να μπεις σε περιπέτειες υπάρχει η λύση της βιοτεχνίας ALEXANDER στην Διομήδεια Ξάνθης και η ιδιοκτήτριά της Στέλλα Παπαντοπούλου που εδώ και χρόνια φορτίζει να βρεις το καλύτερο δερμάτινο στην καλύτερη τιμή…

ALEXANDER ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ στην Διομήδεια Ξάνθης… τηλ. 25410 91109

Βρείτε μας και στο facebook: https://www.facebook.com/Alexander-%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-1385744361695659/

Σχετικά Άρθρα