ΚΚΕ: Ο Σύριζα δεν δίνει ξυλεία στους φτωχούς πομάκους του Κενταύρου - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

ΚΚΕ: Ο Σύριζα δεν δίνει ξυλεία στους φτωχούς πομάκους του Κενταύρου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και  Γιάννης Δελής σχετικά με το προβλήματα των κατοίκων του Κενταύρου στη ΠΕ Ξάνθης στην προμήθεια καυσόξυλων.

Η ερώτηση αναφέρει

Αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών παλιών και νέων κυβερνήσεων είναι και η ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση το χειμώνα οι κάτοικοι ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών, όπου λόγω των σταθερά χαμηλών θερμοκρασιών η εξασφάλιση της θέρμανσης είναι βασικό ζήτημα.

Στις 27 Οκτώβρη και 3 Νοέμβρη κλιμάκιο του Δασαρχείου Ξάνθης βρέθηκε στον Κένταυρο για να χορηγήσει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους ΟΓΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργους, οικογένειες στρατευμένων) ξυλεία  που βρίσκεται πλησίον του χωριού σε χαμηλή τιμή. Ωστόσο, ενώ δεν έχουν καλυφθεί όλοι οι κάτοικοι που  έχουν ανάγκη κι ενώ υπάρχει ξυλεία πλησίον του χωριού, αυτή προβλέπεται να δοθεί σε ξυλεμπόρους και οι κάτοικοι του Κενταύρου παραπέμπονται σε ξυλεία που υπάρχει στο Διάσπαρτο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Ταυτόχρονα στον Κένταυρο περιορίζεται η ποσότητα που μπορεί να πάρει κάποιος στα 5 χωρικά, ενώ σε άλλες περιοχές χορηγούνται 8 και 9 χωρικά.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

Οι κάτοικοι του Κενταύρου και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΟΓΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες στρατευμένων) να προηγηθούν των ξυλεμπόρων στην ξυλεία που βρίσκεται πλησίον του χωριού τους και να προμηθευτούν ίδια ποσότητα ξύλων με τις άλλες περιοχές;

Σχετικά Άρθρα