Επιστολές Τελευταία Νέα

Περισσότερη αστυνόμευση και ελέγχους στα μαγαζιά της περιοχής ζητούν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης

Επιστολή του συλλόγου για την προστασία της παλιάς πόλης έφτασε στην εφημερίδα μας και σας την παρουσιάζουμε…

Το καλοκαίρι τελείωσε , οι εορτές Παλιάς Πόλης ολοκληρώθηκαν. Τα προβλήματα που βίωσαν όμως οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης κατά την περίοδο αυτή δεν ξεχάστηκαν. Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και το βιωματικό έγγραφο της κα. Αναστασίας Νικολάου που έφτασε στο Σύλλογο για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης επιθυμούμε να αναδείξουμε τώρα, αφού «τα πνεύματα ηρέμησαν», τα προβλήματα που σε καθημερινή βάση ταλάνιζαν τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε ακόμη ορισμένες λύσεις.

Η πλατεία Μητροπόλεως άδειασε εν μέρει επιτέλους, προς ευχαρίστηση όλων , ντόπιων και τουριστών, από τον ορυμαγδό των αυτοκινήτων, γεγονός που ήταν παράταιρο με την ομορφιά ενός παραδοσιακού οικισμού. Αφού λοιπόν αφέθηκε κενός χώρος, ήρθαν να τον «καταλάβουν» οι νεανικές φωνές και παρέες, για να ζωντανέψουν και αυτό το κομμάτι της παλιάς πόλης. Και αυτό που ξεκίνησε ως μία όμορφη συνήθεια, την οποία δέχθηκαν με συμπάθεια οι περισσότεροι, κατέληξε να αποτελεί βάσανο καθημερινό για τους περιοίκους της πλατείας Μητροπόλεως. Το κείμενο που ακολουθεί περιγράφει παραστατικά ό,τι βίωσαν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, τη φασαρία σε μεταμεσονύκτιες ώρες, τους διαπληκτισμούς, τις φθορές που συνέβησαν, λόγω, αναρωτιόμαστε, της αδυναμίας της Αστυνομίας να επιβάλει την τάξη, της ανέλεγκτης πώλησης αλκοόλ, της πιθανής χρήσης ναρκωτικών;

Ως Σύλλογος για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και επιτέλους να δράσουν. Οι προτάσεις μας αφορούν σε 1. τακτική πεζή αστυνόμευση από αστυνομικούς κατά τις ώρες 11 με 2 το βράδυ, διότι διαπιστώσαμε ότι το να περνά ένα περιπολικό μία φορά το βράδυ δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται να υπάρχει φυσική παρουσία αστυνομικού, 2. αυστηρότερη αστυνόμευση των καταστημάτων σχετικά με την πώληση αλκοόλ στους ανηλίκους, 3. τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας από τα καταστήματα- μπαρ της περιοχής, με παύση της μουσικής και έλεγχο από τα αρμόδια όργανα, επιβολή προστίμων όπου αυτό απαιτείται αλλά και 4. τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας και από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Ξάνθης ή μετά από άδειά του στην περιοχή της Παλιάς Πόλης.

Σίγουρα οι αρμόδιοι μπορούν να σκεφτούν και άλλες λύσεις , περιμένουμε όμως τις πράξεις.

Για το Σύλλογο

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κουρτίδης                               Δέσποινα Γεωργαντζή

Σχετικά Άρθρα