Αθλητικά Τελευταία Νέα

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τοπείρου Νίκου Κιατίπη το γήπεδο του Ερασμίου ονομάζεται «ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΛΑΣ»

«Η Κεσσάνη τιμά τη μνήμη του ποδοσφαιριστή της και δίνει το όνομά του στο γήπεδο του χωριού»

Το 2003 ένα νέο παλικάρι είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από το Άβατο. Ήταν ο ποδοσφαιριστής της Κεσσάνης Ερασμίου Αλέξανδρος Γούλας. Μάλιστα η τότε διοίκηση της ομάδας είχε τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της με τρισάγιο και φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την τότε SKODA Ξάνθη, που είχε στον πάγκο της τον Νίκο Καραγεωργίου.

Πρόθεσή της ήταν να θεσμοθετήσει κύπελλο «Αλέξανδρου Γούλα» μια και ήθελε κάθε χρόνο να γίνεται αυτό το παιχνίδι, για να μένει αθάνατη η μνήμη του νεαρού ποδοσφαιριστή, τη φανέλα του οποίου με το Νο 4 είχε αποφασίσει να την αποσύρει, όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει το τότε μέλος του δ.σ. της ομάδας Χριστόδουλος Σακκόπουλος.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή εκδήλωση λοιπόν, που είχε γίνει στο γήπεδο του Ερασμίου, πριν την έναρξη του αγώνα και είχαν παραστεί οι γονείς του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, η διοίκηση της ομάδας, οι τότε βουλευτές, η Δημοτική αρχή και πολλοί κάτοικοι του χωριού, αποδόθηκε φόρος τιμής.

Δεκατρία χρόνια αργότερα και μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Τοπείρου Νίκος Κιατίπης, την οποία αποδέχθηκε φυσικά η σημερινή διοίκηση της Κεσσάνης Ερασμίου, το γήπεδο της ομάδας αποκτά όνομα και από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα ονομάζεται «Αλέξανδρος Γούλας».

Έτσι την προσεχή Τετάρτη και ώρα 4 το απόγευμα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Ερασμίου, θα υπάρχει και φιλικό παιχνίδι με την μεγάλη ομάδα του Νομού μας, τον Α.Ο. Ξάνθης και μάλιστα η διοίκηση της Κεσσάνης θέλοντας να δώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα σ’ αυτό το παιχνίδι κάλεσε όλους τους ποδοσφαιριστές της, ακόμη και αυτούς που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, να παραβρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή ημέρα για το χωριό με την ονομασία του γηπέδου σε «Αλέξανδρος Γούλας».

Το παρών αναμένεται να δώσει η δημοτική αρχή και πλήθος κόσμου από το Εράσμιο και την γύρω περιοχή.

Πηγή Ξάνθηsport

Σχετικά Άρθρα