Τα καλά να λέγονται, καθώς ακούγονται συνήθως παράπονα και καταγγελίες. Τα ΑΜΕΑ θεωρούνται η «βιτρίνα της κοινωνίας» στις προηγμένες χώρες. Φανερώνουν ευαισθησίες και κοινωνική αξιοπρέπεια. Διάθεση πολιτικής προσφοράς και βοήθειας στον συνάνθρωπο. Στην «σύνδεση» των ΑΜΕΑ με τον αθλητισμό, η Ξάνθη πρωτοπορεί ευχάριστα.
Το άθλημα του Badminton θεωρείται από ειδικούς ως πλέον ενδεδειγμένο –μαζί με την κολύμβηση- για τα ΑΜΕΑ κι όσους αντιμετωπίζουν παθήσεις και προβλήματα υγείας, καθώς είναι μηδαμινές οι πιθανότητες τραυματισμού, λόγω έλλειψης «επαφής» ανάμεσα σε αθλητές – αγωνιζόμενους.
Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα στην δωρεάν παροχή άθλησης και κάθε είδους υποστήριξης και προσφοράς, ειδικά στους εκπαιδευόμενους του ΕΕΕΕΚ Γενισέας, στα πλαίσια των Special Olympics και με την δημιουργία «Άτυπης ομάδας» εθελοντικής προσφοράς.
Σε μια ιδανική και ευτυχή χρονική συγκυρία όπου το άθλημα του Badminton έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών αγώνων, συναντήθηκαν τα ενδιαφέροντα και οι ευαισθησίες του 3ουΓΕΛ Ξάνθης, ΓΑΣ Αρίων και Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να βγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τελικοί αποδέκτες οι Ξανθιώτες ΑΜΕΑ και ιδιαίτερα νεαρά παιδιά.
Ο Δ/ντης του 3ου Λυκείου Κ. Τσεντικόπουλος προσπάθησε και κατόρθωσε να μετατρέψει το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου σε φιλόξενη κυψέλη αθλητισμού, δίνοντας στα ΑΜΕΑ της πόλης όλες τις προϋποθέσεις (κυρίως πρόσβαση – ασφάλεια) άθλησης.
Από κοντά ο αθλητικός σύλλογος ΓΑΣ Αρίων που -προς τιμή του- προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς υπηρεσίες, με εξειδικευμένους προπονητές και επιστημονικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής.
Τέλος σπουδαίο όσο και διακριτικά αθόρυβο, το έργο του Δήμου Ξάνθης που συμβάλλει μέσω θεσμοθετημένων οργάνων (πχ Σχολική Επιτροπή), αλλά και δημοτικών συμβούλων (Ε. Κίραντζη, Α. Μιχαλοπούλου,) προς αποφυγή κάθε εμποδίου και δυσκολίας.
Μπράβο σε όλους και μακάρι να αποτελέσουν όλα παράδειγμα προς μίμηση σε κάθε κατεύθυνση.