Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή τέλεσε το ομώνυμο Κέντρο Μελετών της Ξάνθης

Με την ιδιαίτερα συγκινητική και απρόσμενη παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος  στην λιτή ομιλία του αναφέρθηκε στον «μεγάλο άνδρα που τίμησε με την δημιουργική πορεία του την Ξάνθη», τελέσθηκε,  την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, Θεία Λειτουργία και  μνημόσυνο για τον αείμνηστο Πρόεδρο μας Αλέξανδρο Μπαλτατζή.

Παραβρέθηκαν  ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ.  Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος Χαρ., ο Βουλευτής  Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, η πολιτευτής κ Ανδρέου Γ., ο Πρόεδρος  της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, υπότροφοι της ΣΕΚΕ από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, μέλη του  Δ.Σ. του Κέντρου , μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών.

Λόγω σοβαρών υποχρεώσεων του  δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του εορτάζοντος πρώην Υπουργού κ. Κοντού Αλέξανδρου ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κέντρου για την απουσία του.

Μετά την Θεία Λειτουργιά, στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης,  εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μπαλτατζή όπου ο καλός φίλος Του Χρήστος Ζουρνατζίδης, γνωστός ως Κίσσινγερ, τραγούδησε συνοδεία ποντιακής λύρας τραγούδι αφιερωμένο σε Εκείνον.

Αιώνια η μνήμη Του.

Το Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

mpaltattzhs (2) mpaltattzhs mpaltattzhs (1)

Σχετικά Άρθρα