Καβάλα Τελευταία Νέα

Εκτεταμένη «σκούπα» της αστυνομίας στην Καβάλα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στις 3-9-2016 το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 53, 43, 38 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, διακίνησης, αγοράς, καλλιέργειας, κατοχής ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δώδεκα ακόμη ατόμων, ενός 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας και έντεκα ημεδαπών, ηλικίας από 30 έως 57 ετών (άντρες) και 50 και 36 ετών (γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2015 έως την 3-9-2016, οι δύο δράστες, ηλικίας 43 και 34 ετών, είτε κατά μόνας είτε από κοινού, εισήγαγαν συστηματικά από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθεύονταν από τον 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και ακολούθως τις διέθεταν στον 53χρονο, με σκοπό την διακίνηση τους σε χρήστες του νομού Καβάλας.

Εξακριβώθηκε επίσης, η δράση 11 ακόμη ημεδαπών, οι οποίοι προμηθεύονταν  από τις παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και τις οποίες κατά περίπτωση διακινούσαν σε χρήστες των νομών Καβάλας και Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 43 και 34 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 81,4 γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην οικία του 53χρονου, όπου και εντοπίστηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6,7 γραμμαρίων

1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

4 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων SUBOXONE και VULBEGAL

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ

1 κινητό τηλέφωνο

1 τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις

narkotika (1)

Στη συνέχεια οι ίδιοι αστυνομικοί με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι, εντόπισαν στο χώρο όπου διαμένει, στην Καβάλα, 3 μαχαίρια, συνολικού μήκους 11,8 εκατοστών έκαστο, 1 φαρμακευτικό δισκίο TRAMAL, 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, τα οποία και κατέσχεσαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία και σε θερμοκήπιο του 34χρονου, την αποθήκη του 43χρονου, σε χωριό των Σερρών, καθώς και την κατοχή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων:

6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 3 μέτρων

2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 8,9 γραμμαρίων

το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

2 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον στην κατοχή τριών από τους έντεκα ημεδαπούς, ηλικίας 49, 41 και 38 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα