Κοινωνία Τελευταία Νέα

Την Τρίτη Πανηγυρίζει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Καλαμούς… Τετάρτη απόγευμα η περιφορά της στην πόλη της Ξάνθης. Θα παραμείνει μέχρι την εορτή του πολιούχου μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να τελεστεί και φέτος ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και η περιφορά της Παναγίας Καλαμούς το Βράδυ της Τετάρτη 24 Αυγούστου, παραμονές των εννιάμερων από την Κοίμηση της Θεοτόκου, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης, αρχών και πλήθος πιστών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αρτοκλασία από τους αρτοποιούς της πόλης, όπως συνηθίζεται άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Η περιφορά της εικόνας που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στις 6 μέχρι την Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και έπειτα θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας (θα είναι εκεί στις 7 το απόγευμα) όπου θα γίνει η παράκληση και θα παραμείνει μέχρι και την εορτή του πολιούχου της πόλης μας, Τιμίου Προδρόμου, την Δευτέρα 29 του μηνός.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα σε καλαμώνα στις όχθες του ποταμού Κόσυνθου φυλάσσεται στη μονή που βρίσκεται σε υψόμετρο 170 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι η Μονή της Παναγίας Καλαμούς ανοικοδομήθηκε αρχικά κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο. Στη σημερινή της μορφή είναι νεότερο κτίσμα των αρχών του 20 ου αιώνα, ενώ το καθολικό της, που πανηγυρίζει την 23 η Αυγούστου, ανοικοδομήθηκε πρόσφατα.

kalamoy

Σχετικά Άρθρα