Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Δήμαρχος Ξάνθης “άφησε στην τύχη του” τον θεσμό των γιορτών της παλιάς πόλης!!! Ο κάθε σύλλογος θα κάνει ότι καταλαβαίνει

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Χαμός έγινε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Ξάνθης όταν οι εκπρόσωποι των 40 και πλέον πολιτιστικών συλλόγων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της στέγης πολιτισμού και συμμετείχαν στην οργανωτική για να αποφασίσουν για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα στέκια τους με τα σουβλάκια στις γιορτές παλαιάς πόλης που ξεκινούν το Σάββατο.

Οι περισσότεροι σχολίαζαν αρνητικά την παντελή απουσία του Δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου από μια τόσο σημαντική για την πόλη μας στιγμή.

Της σύσκεψης στην οποία δημιουργήθηκε μπάχαλο πολλές φορές, προήδρευεσε ο ίδιος ο πρόεδρος της στέγης πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει ομόφωνη απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σκέτα των πολιτιστικών συλλόγων.

Όπως φάνηκε από την διαδικασία το 80% περίπου των συλλόγων της Ξάνθης δεν θέλουν να μετατραπούν σε «επιχειρήσεις» και να φορολογηθούν για τα έσοδα τους κατά την «σουβλακιάδα» ενώ στο άκουσμα για νέα ψηφοφορία περί συμμετοχής ή όχι στις γιορτές οι περισσότεροι σύλλογοι που θα λειτουργήσουν (σύνολο περίπου 10 με 12) αποχώρησαν από την ψηφοφορία για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες και την κριτική των υπολοίπων.

Στην παρέμβαση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θ. Ξυνίδης κατακεραύνωσε τον δήμαρχο για την απουσία του και είπε ότι το θέμα θα μπορούσε να λυθεί με πολιτική πρωτοβουλία του ίδιου η οποία όμως δεν πάρθηκε από τον Δημαρχόπουλο. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Φουνουράκης είπε ότι ο δήμαρχος κρύβεται από τις ευθύνες του και ότι θα έπρεπε να έχει έρθει σε επαφή με τους τρεις βουλευτές του νομού εδώ και καιρό για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα.

Ο κ. Ξυνίδης επανερχόμενος πρότεινε αύριο το πρωί να φύγει αντιπροσωπεία τους δήμου για την Αθήνα και να έρθει σε επαφή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του υπουργείου ώστε να παρακαμφτεί ο τοπικός έφορος και να παρθεί κεντρική απόφαση για την λειτουργία των συλλόγων.

Τελικά δεν πάρθηκε καμιά απόφαση και ο κάθε σύλλογος θα κάνει ότι καταλάβει… περίπου 10-12 θα ανοίξουν ενώ οι άλλοι 30 περίπου θα μείνουν χωρίς συμμετοχή…

organotikh palia polh (4) organotikh palia polh (3) organotikh palia polh (2) organotikh palia polh (1) organotikh palia polh

Σχετικά Άρθρα