Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΚΑΡΙΟΚΑ ΞΑΝΘΗΣ ( Ύμνος των CARIOCAS ): “Τέτοια ευκαιρία για να πάει η πόλη σε ύψη δυσθεώρητα δεν θα υπάρξει ξανά”

Διανύουμε τον 8ο μήνα του έτους. Ήταν γραφτό να είναι για τα δεδομένα της πόλης μας χρονιά του αστερισμού της ΚΑΡΙΟΚΑΣ. Για τη μεγαλύτερη δόξα της πόλης μετά τον καπνό, έγιναν και γίνονται προσπάθειες να φτάσει πολύ ψηλά, προσαρμοσμένη σε σύγχρονες βάσεις.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο μπήκε μπροστά. Συντονιστής ο πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης. Υποβλήθηκε πλήρης φάκελλος στο Υπουργείο Γεωργίας για την αναγνώριση του προϊόντος ως έχοντος γεωγραφική ένδειξη. Κατασκευάστηκε στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Έκθεσης Ενέργειας γιγαντιαία ΚΑΡΙΟΚΑ  βάρους 383 κιλών για να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίννες, πολύ περισσότερο όμως σαν αρχή τιτάνιας προσπάθειας με στόχο μέσα στο 2016 να γίνει με όχημα την ΚΑΡΙΟΚΑ γνωστή η ΞΑΝΘΗ στα πέρατα της Γης.

Στην αφή της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του ΡΙΟ, όλοι όσοι βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία διεπίστωσαν ιδίοις όμμασι πως καταβάλλεται τρομακτική προσπάθεια απο το ΕΒΕ και 12 διακεκριμένες επιχειρήσεις για την ευόδωση του σκοπού.

Παραμονές της έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη μας εστάλησαν στο Δήμαρχο του ΡΙΟ Εδουάρδο Πάες ΚΑΡΙΟΚΕΣ και μια επιστολή με την οποία οι επιχειρούντες αιτούνταν ακρόασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του ΡΙΟ, μόλις κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Την επιστολή παρέδωσε ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης. Τι λέει μέσες – άκρες η επιστολή; Ό,τι η ΚΑΡΙΟΚΑ, brand name της ΞΑΝΘΗΣ, επινοήθηκε για να εξυμνήσει τους CARIOCAS, κατοίκους του ΡΙΟ. Δεν είναι μόνο ομόηχες οι λέξεις ΚΑΡΙΟΚΑ – CARIOCAS. Eίναι κάτι πολύ ευρύτερο.

Εκτέλεση με θρησκευτική ευλάβεια γαστρονομικής δημιουργίας, με τα καλύτερα υλικά. Κάτι που ο πρωτοπόρος της ζαχαροπλαστικής στην πόλη μας Γεώργιος Παπαρασκευάς εφάρμοσε απο το 1930, συμπαρασύροντας στη συνέχεια το σύνολο των ζαχαροπλαστών.

Η διαχρονική αρχαιοελληνική επιταγή “ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ” εύρισκε τους CARIOCAS απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε κάποια πορεία αντίστοιχη.

Το διασημότερο καρναβάλι στον κόσμο. Το στάδιο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ΜΑΡΑΚΑΝΑ. Το άγαλμα του ΙΗΣΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ, ενα απο τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Πολλά ακόμα.

Οι CARIOCAS έδωσαν και δίνουν στα παιδιά τους, στους δρόμους των πόλεών τους Αρχαιοελληνικά ονόματα. Το κάνουν και άλλοι λαοί. Αυτά που πιθανόν να έχουμε κάνει εμείς για άλλους λαούς θα πρέπει να τα γνωστοποιούμε, να τα διατυμπανίζουμε. Εξωστρέφεια χρειαζόμαστε.

Για αυτό ακριβώς το λόγο ζητήσαμε ακρόαση απο τους CARIOCAS. Μέχρι τότε τα τοπικά, πολύ περισσότερο τα Αθηναϊκά ΜΜΕ έχουν το λόγο. Οι CARIOCAS επι του προκειμένου θα πρέπει να μάθουν τι, πως , γιατί, σε κάποια γωνιά της Ελλάδας υμνήθηκαν, συνεχίζουν να υμνούνται.

Τεράστια η ευθύνη όλων μας, όσο μένουμε απλοί θεατές, παθητικοί αποδέκτες, δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα. ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ- ΠΙΟ ΨΗΛΑ- ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ είναι το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εντείνουμε τις δυνάμεις μας απο σήμερα όλοι.

Τέτοια ευκαιρία για να πάει η πόλη σε ύψη δυσθεώρητα δεν θα υπάρξει ξανά.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα