Πήγαμε Είδαμε Τελευταία Νέα

Δείτε το βίντεο με τον πραγματικό «εκκλησιαστικό θησαυρό» που κρύβει η Παναγία Αρχαγγελιώτισσα

Γράφει Μαίρη Δαληκριάδου

Ένας πραγματικός θρησκευτικός θησαυρός είναι καλά φυλαγμένος στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης στην Ξάνθη. Πρόκειται για το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης Ξάνθης το οποίο μπορεί να επισκεφθεί ο καθένας ακόμη και μικρά γκρουπ καθημερινά αλλά κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως με την μονή στο 25410-29799.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως Ξάνθης στεγάζεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Μονής της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης στην Ξάνθη. Σε αυτό οι προσκυνητές μπορούν να δουν φορητές εικόνες, αργυρά λειτουργικά σκεύη, χειρόγραφα και έντυπα εκκλησιαστικά βιβλία καθώς και κεντημένα εκκλησιαστικά υφάσματα και ξυλόγλυπτα.

Η συλλογή του μουσείου συστάθηκε στις αρχές 1960 από τον τότε μητρόπολη Αντώνιο αλλά αναδείχθηκε και προβλήθηκε στο κοινό από τον νυν Μητρόπολη Ξάνθης Παντελεήμων.

Τα εκθέματα του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητρόπολης Ξάνθης χρονολογούνται από την Βυζαντινή περίοδο μέχρι και τις αρχές του 20 αιώνα και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρων προσκυνητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες του εξωτερικού.

Απολαύστε το στο παρακάτω βίντεο το οποίο γυρίσαμε ενόψει της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης αυτής του 15 Αύγουστου…

Σχετικά Άρθρα