Κόμματα Τελευταία Νέα

Δεν πήγε κι άσχημα το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Εμένα και  μόνο που είχαν τις Ελληνικές σημαίες μου φτάνει

Πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών φώναζαν συνθήματα, όπως: «Τσίπρας και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε την Χούντα σου και μπρος», «Πληρώνουμε το ΤΕΒΕ, πληρώνουμε το ΙΚΑ, πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για σένα Καρανίκα»

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν εξαγγελίες Τσίπρα που δεν υλοποιήθηκαν και ο κόσμος αποδοκίμαζε.

Ρυθμό, παλμό και ανθρώπους όλων των ηλικιών, που χτυπήθηκαν από την κρίση και η αγωνία για το παρόν και το μέλλον τους έβγαλε στους δρόμους, χωρίς κομματικά λάβαρα, αλλά μετις σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ στα χέρια, είχε η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», που πραγματοποιήθηκε, από τις 18:30 μέχρι τις 21:00 περίπου, στην πλατεία Συντάγματος.

Η εν λόγω συγκέντρωση, αξίζει να σημειωθεί, αποτέλεσε τις προηγούμενες ημέρες το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με κάθε τρόπο να την υπονομεύσει.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην πλατεία και τους γύρω δρόμους συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 άτομα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τους διοργανωτές, δεδομένου του κλίματος πόλωσης που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το φόβο επεισοδίων.

Στη συγκέντρωση δεν υπήρχαν κομματικές σημαίες, αλλά μόνο σημαίες της Ελλλάδας και της ΕΕ. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, με έμφαση φυσικά στις υποσχέσεις που έδινε τόσο προεκλογικά όσο και ως πρωθυπουργός, δίχως ωστόσο να τις υλοποιήσει.

Ανάμεσα στις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα που ακούγονταν από τα μεγάφωνα, ξεχώρισαν οι «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και αυτοί θα χορεύουν», «κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο» κ.ά., ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «Τσίπρα παραιτήσου».

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

– «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»

– «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος»

– «Κλέφτες, παραιτηθείτε»

– «Τσίπρα ψεύτη, παραιτήσου»

– «Τσίπρα go home»

Υπήρχαν ωστόσο και πιο… εμπνευσμένα, όπως:

– «Ό,τι και ναι πω είναι λίγο, λυπηθείτε μας, παραιτηθείτε»

– «εεε, οοο, τον Καρανίκα ζούμε, να δούμε υπουργό»

– «Εδώ τα καλσόν, κάτω η χούντα του Τσίπρα»

– «Πληρώνουμε το ΤΕΒΕ, πληρώνουμε το ΙΚΑ, πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για σένα Καρανίκα»

– «Έξω οι Μαδούροι από την Κουμουνδούρου»

– Την… τιμητική της είχε και η Θεανώ Φωτίου, η φωνή της οποίας ακουγόταν από τα ηχεία να λέει: «Τι είμαστε; Απατεώνες είμαστε…», κάτι που έκανε πολύ κόσμο να κουνάει με νόημα το κεφάλι.

Οι ιαχές «παραιτηθείτε» και «ψεύτες» δονούσαν την πλατεία, συνοδευόμενες από τις σφυρίχτρες, που έδιναν τον «τόνο» στη συγκέντρωση. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν την ελληνική σημαία και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναζαν για «ψεύτες» και «απατεώνες».

Μεταξύ των διαδηλωτών ξεχώρισε ένας ηλικιωμένος, που ανέβηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ανέμιζε μια μεγάλη ελληνική σημαία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η… γνωστή και μη εξαιρετέα, Ελένη Λουκά, η οποία φώναζε «ξυπνήστε!». Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» άνθρωποι όλων των ηλικιών, από νεολαία των 18 και 20 ετών, έως και συνταξιούχοι άνω των 70.

Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από την παρουσία ανθρώπων κυρίως μέσης ηλικίας, επιστημόνων, επαγγελματιών, με οικογένειες και υποχρεώσεις, οι οποίοι βίωσαν στο πετσί τους την απότομη αλλαγή της ζωής τους.

Οι συζητήσεις που κυριάρχησαν αφορούσαν στις δραματικές αυτές αλλαγές στην καθημερινότητα, τις ανατροπές που κανείς δεν πρόλαβε να προσαρμόσει στη ζωή του και την κατάσταση που γίνεται ολοένα και χειρότερη, με τις αυξήσεις των έμμεσων και άμεσων φόρων και τη μείωση των εισοδημάτων.

Πρόσωπα σκυθρωπά, προβληματισμένα, εικόνες και συζητήσεις γεμάτες σκεπτικισμό για το μέλλον, το οποίο διαγράφεται το ίδιο και χειρότερα ζοφερό. Οι συγκεντρωμένοι δεν διασκέδασαν, δεν χάρηκαν, δεν χειροκροτούσαν. Αντίθετα, εξέφραζαν προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον, για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους, για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, η οποία ήδη έχει «ματώσει», εξάγοντας τα φωτεινότερα μυαλά της, την καταρτισμένη νεολαία της και τα ικανά στελέχη της, τα οποία διαθέτουν ικανότητες, εκτός συνόρων.

pareththite pareththite (1) pareththite (2) pareththite (3) pareththite (4)

Σχετικά Άρθρα