Οικολογία Τελευταία Νέα

Το δάσος της Δαδιάς επισκεύθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, είχε την τιμή να υποδεχτεί στο Δάσος Δαδιάς, τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μπαλάφα Ιωάννη, με τη συνοδεία των βουλευτών Έβρου, κ. Γκαρά Αναστασία, κ. Καΐσα Γεώργιο και κ. Ρίζο Δημήτριο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός, ενημερώθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για την πλούσια βιοποικιλότητα και για τη μεγάλη οικολογική αξία του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς και τη μοναδικότητα να συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα αρπακτικά πτηνά και άγρια ζώα, που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Ο Υφυπουργός συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης, το Δήμαρχο Σουφλίου και την εκπρόσωπο του WWF Ελλάς- Πρόγραμμα Δαδιάς, οι οποίοι είναι και μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης, για την περιοχή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το προστατευταίο αντικείμενο και για το αβέβαιο μέλλον των Φορέων Διαχείρισης στη χώρα μας.

Φεύγοντας, εντυπωσιασμένος, έλαβε αναμνηστικά δώρα από το Φορέα Διαχείρισης και το WWF Ελλάς- Πρόγραμμα Δαδιάς και άφησε εγγράφως τις εντυπώσεις του, με την υπόσχεση ότι θα επισκεφτεί ξανά σύντομα την περιοχή.

Τον Υφυπουργό και τους βουλευτές συνόδευαν ο Δήμαρχος Σουφλίου, μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και απλοί πολίτες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

mpalafas dadia mpalafas dadia (1) mpalafas dadia (2) mpalafas dadia (3) mpalafas dadia (4) mpalafas dadia (5) mpalafas dadia (6) mpalafas dadia (7)

Σχετικά Άρθρα