Καβάλα Τελευταία Νέα

Πότε θα σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ;

Πότε επιτέλους, οι φορείς αυτού του νομού (Δήμοι- Περιφέρεια-Βουλευτές), θα μας ακούσουν και θα ενεργοποιηθούν, για το συμφέρον των πολιτών; Δυστυχώς ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας, δίνουμε πραγματικά τιτάνιο αγώνα ,για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όποιο συμπολίτη μας, έχει ανάγκη.

Δυστυχώς όμως ο αγώνας είναι άνισος.

Σε προηγούμενα δελτία τύπου, είχαμε αναλυτικά αναφερθεί παρά πολλές φορές στην τεράστια έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το παράρτημα μας,  κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα πολλά αιτήματα, των κατά καιρούς διευθυντών μας, προς την κεντρική υπηρεσία  για άμεση ενίσχυση μας. Δυστυχώς όμως, η κεντρική υπηρεσία και ο σημερινός πρόεδρος κωφεύουν. Αντί να ενισχύσουν το παράρτημα το αποδυναμώνουν, με αποτέλεσμα να είναι οριακή η επιχειρησιακή του λειτουργιά .

Και ενώ από τη μια ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλος αναίτια, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες, εδώ και εννέα μήνες δεν υπογράφει την μετάθεση δυο διασωστών από το τομέα Δράμας στο παράρτημα Καβάλας, από την άλλη, με μια πρωτοφανή και άνευ λογικής απόφαση, μετακινεί από 14-06-16 διασώστη που εργάζεται στο παράρτημα Καβάλας στο νησί της Θάσου, σε έναν νέο υπό σύσταση τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί, ο οποίος για να λειτουργήσει χρειάζονται δώδεκα διασώστες.

Ποια είναι τελικά η σκοπιμότητα της μετακίνησης αυτής;

Πως είναι δυνατό να μετακινείται  ένας διασώστης από ένα προβληματικό τομέα, σε έναν άλλο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί μόνο στα χαρτιά;

Πως είναι δυνατόν, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ να μην υπογράφει τις ολοκληρωμένες μεταθέσεις δυο συναδέλφων και κατ΄ επέκταση την ενίσχυση του παραρτήματός μας ,τη στιγμή που με περίσσια ευκολία υπογράφει την αποδυνάμωση του;

Ο νομός Καβάλας χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ δυνατό, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες των καιρών (μεταναστευτικό), αλλά και στις συνεχώς αυξανόμενες κλήσεις για βοήθεια των συμπολιτών μας. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση μας σε προσωπικό, μαθηματικά οδηγεί σε μείωση των ασθενοφόρων, που επιχειρούν καθημερινά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη, το νησί της Θάσου, χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να ανταποκρίνεται επάξια στις ανάγκες όλων των μονίμων κατοίκων του, αλλά και των  πολλών επισκεπτών του. Δεν χρειάζονται λύσεις προσωρινές, που σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια κάποιων, θεωρώντας ότι ο στόχος για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου επετεύχθη.

Το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ 6, καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για μεροληπτικές αποφάσεις, που υποβαθμίζουν το παράρτημά μας .Δηλώνουμε, ότι παρόλο την προκατειλημμένη συμπεριφορά του εναντίον μας, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχονται, ώστε να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή μας επάρκεια. Παράλληλα, δηλώνουμε απογοητευμένοι και από την στάση του σημερινού διευθυντή του παραρτήματος, κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη ο οποίος αν και από καιρό γνώριζε για την μετακίνηση αυτή, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την αποτρέψει.

Τέλος, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τα  ΜΜΕ, αλλά και τους απλούς πολίτες, να συστρατευτούν στην προσπάθεια μας αυτή, έτσι ώστε ποτέ να μη χρειαστεί να κινδυνεύσει κανείς συνάνθρωπος μας.

 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Η  Γ. Γραμματέας
Τσιτσιλικάκης Κων/νος Ογουρλόγλου Ευφροσύνη

 

Σχετικά Άρθρα