Αθλητικά Τελευταία Νέα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης (Δραγάνα) το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης του Δ.Π.Θ. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος έξι ομάδες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με πρωτοβουλία των φοιτητών, εκπροσωπώντας την πλειονότητα των Τμημάτων των τεσσάρων πόλεων που εδρεύει το Πανεπιστήμιο: πέντε εξ αυτών ήταν αποκλειστικά ομάδες ανδρών και μία μεικτή ομάδα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τρεις αγώνες με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Έλα Λίγο – Μπαλαδόφατσες: 31 – 80

Χαβαλένθια – Σικάγο Bullηδες: 55 – 51

Ιπποκράτης – ΣουβLakers: 59 – 24

Στους τελικούς της Κυριακής συμμετείχαν οι νικητές του Σαββάτου, με τα μεταξύ τους παιχνίδια να οδηγούν στην κατάκτηση του 1ου Κυπέλου από την ομάδα Μπαλαδόφατσες, αποτελούμενη από φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Οικονομικών Επιστημών. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν:

Ιπποκράτης – Χαβαλένθια: 41 – 29

Χαβαλένθια – Μπαλαδόφατσες: 38 – 68

Ιπποκράτης – Μπαλαδόφατσες: 59 – 63.

Παράλληλα, έλαβε χώρα διαγωνισμός σουτ τριών πόντων, στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής,κ. Γεράσιμος Φωτιάδης.

Στα διαλείμματα μεταξύ των αγώνων έγινε παρουσίαση  χορευτικού προγράμματος από φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και επίδειξη του αγωνίσματος Καλαθοσφαίριση με αναπηρικό αμαξίδιο, από φοιτητές της ειδικότητας Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή-Δραστηριότητα του ιδίου Τμήματος, υπό την εποπτεία της Επ. Καθηγήτριας Σ. Μπάτσιου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χάρη στην αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των φοιτητών της ειδικότητας Καλαθοσφαίρισης, άλλων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α., και των διδασκόντων Ι. Μπάρμπα, Αθ. Χατζηνικολάου και Ευστρατίας Τσίτσκαρη.

Η πρώτη διοργάνωση κατέγραψε  την πρόθεση όλων των εμπλεκομένων, φοιτητών, διδασκόντων και υπαλλήλων του ΔΠΘ για τη συνέχισή της και την καθιέρωση άλλων παρόμοιων δράσεων.

Σχετικά Άρθρα