Face to Face Τελευταία Νέα

Η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» τους πείραξε. Όχι αυτά που έρχονται. Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Διαβάζω με ενδιαφέρον ότι η κυβέρνηση «προβάρει» νέο αναπτυξιακό μοντέλο και ότι  με την ομιλία του Πρωθυπουργού  αύριο στο Μουσείο της Ακρόπολης , φιλοδοξεί να ….επισημοποιήσει μια κάποιου είδους « αλλαγή σελίδας»  και να περάσει – κυρίως για λόγους εντυπώσεων-  από τη συζήτηση για μέτρα και περικοπές σε ανάλυση των προοπτικών κι ευκαιριών ανάπτυξης. Το ακούω θετικά; Ομολογώ πως ναι, κατ αρχήν. Κάθε αλλαγή σελίδας – έστω και υπό το βάρος  μιας  δημοσκοπικής κατακρήμνισης- «κάτι» δείχνει. Το πιστεύω; Όχι βέβαια. Και δεν θα διαψευστώ παρά το γεγονός ότι αν κάτι θα μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο για τη χώρα και το λαό, τότε χαλάλι και οι επιφυλάξεις μου. Ας γίνει κάτι ουσιαστικό κι ας βγω εγώ «ψεύτης». Δεκαεπτά μήνες βγαίνουν ψεύτες δεκάδες, εκατοντάδες «κυβερνητικοί» με επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Ας βγω κι εγώ μια φορά, δεν έγινε τίποτα.

Αύριο πάντως η εκδήλωση που  συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει τίτλο το πομπώδες – όπως και όλες οι άλλες εξαγγελίες , πομπώδεις αλλά κενές  περιεχομένου –  το εξής: “Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση”.

Και ζήτω τους και μπράβο τους και μακάρι κάτι απ΄ όλα όσα θα αναφέρει ο Τσίπρας να ΜΗΝ είναι ψέμα αλλά να έχει κάποια ουσία και να υπάρχει κάπου και μια «συγγνώμη» στο λαό. Αλλά δεν το βλέπω. Και πώς να το δω αφού  ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη Βουλή , για το Αναπτυξιακό έδωσε το στίγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το νέο παραγωγικό μοντέλο  που θα στηριχτεί « στο εξειδικευμένο και μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό – και με αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο, θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας». Κι αυτά, όπως είπε,  ενώ « οι πιέσεις για περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους από τους δανειστές είναι δεδομένες με αιχμή τα θέματα της απελευθέρωσης των απολύσεων κι άλλων αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία που τίθενται εν όψει της αξιολόγησης του φθινοπώρου». Για να ολοκληρώσει τη θεωρητική «παπαρολογία» λέγοντας  ότι  «Χρειαζόμαστε μια δίκαιη ανάπτυξη, ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μοιράσει δίκαια τα οφέλη σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».

ΚΑΜΙΑ είδηση, ΚΑΜΙΑ πληροφορία, ΚΑΜΙΑ αποκάλυψη προθέσεων. Μια ακόμη κακοστημένη «διάλεξη».  Και μετά, η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» τους πείραξε. Όχι αυτά που έρχονται.

Σχετικά Άρθρα