Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Κυκλοφοριακή αγωγή κάθε πρωί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την Τροχαία Ξάνθης διοργανώνουν από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου, στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας, σειρά εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής, που απευθύνονται σε μαθητές της πόλης μας.

Οι ενημερώσεις απευθύνονται σε μαθητές  Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής αγωγής στους μικρούς μαθητές. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα κυριότερα σήματα του Κ.Ο.Κ. (κίνδυνος, πληροφόρηση, υποχρέωση, απαγόρευση, κ.α.), να γνωρίσουν πως θα κυκλοφορούν με ποδήλατο (εξοπλισμός ασφαλείας – κίνηση στο δρόμο), να μάθουν πως να συντηρούν και να ελέγχουν το ποδήλατό τους, να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης κι αποφυγής ατυχημάτων αλλά και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση μικρό – ατυχήματος και τέλος να διαμορφώσουν κυκλοφοριακή συνείδηση τόσο ως προς τους ίδιους όσο και ως προς τους άλλους.

Τα προγράμματα – διάρκειας 30-35 λεπτών περίπου το καθένα – θα υλοποιηθούν  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη από στελέχη της Τροχαίας Ξάνθης και ποδηλάτες του «ΠΗΓΑΣΟΥ», από την Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, από τις 09.30 έως 13.00.

Σχετικά Άρθρα